1
Ve velké míse smíchejte vločky, prosátou mouku, cukr, skořici, vanilku a ořechy a rozmixujte. V malém hrnci rozehřejte máslo spolu se sirupem.
2
V horké vodě rozmíchejte sodu a přidejte ji k rozehřátému máslu. Máslovou směs nalijte k suché vločkové směsi, dobře promíchejte.
3
Rozehřejte troubu na 150°C. Lžičkou tvarujte malé hromádky na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Pokud máte vykrajovátka, jejich okraje potřete máslem a můžete je také pro pečení využít. Pokud děláte hromádky, nechávejte mezi nimi dost místa, protože se při pečení trochu roztečou.
4
Pečte 15-20 minut do zlatohněda. Ještě horké je uvolněte nožem od plechu a nechte, vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Pro dokonalou chuť podávejte s kompotovanými broskvemi.
1
Ve velké míse smíchejte vločky, prosátou mouku, cukr, skořici, vanilku a ořechy a rozmixujte. V malém hrnci rozehřejte máslo spolu se sirupem.
2
V horké vodě rozmíchejte sodu a přidejte ji k rozehřátému máslu. Máslovou směs nalijte k suché vločkové směsi, dobře promíchejte.
3
Rozehřejte troubu na 150°C. Lžičkou tvarujte malé hromádky na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Pokud máte vykrajovátka, jejich okraje potřete máslem a můžete je také pro pečení využít. Pokud děláte hromádky, nechávejte mezi nimi dost místa, protože se při pečení trochu roztečou.
4
Pečte 15-20 minut do zlatohněda. Ještě horké je uvolněte nožem od plechu a nechte, vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Pro dokonalou chuť podávejte s kompotovanými broskvemi.