Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySušenky s pudinkem
Albert logoAlbert logo
  • Sušenky s pudinkem

Sušenky s pudinkem

Sušenky s pudinkem
Snadné
Více než 60 minut
1/5

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Cukr krupicový 130 g
  • Vejce 1 ks
  • Mléko 515 plž
  • Škrob kukuřičný 60 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Sůl 1/4 člž
  • Krémový čerstvý sýr 250 g
  • Kondenzované mléko slazené 200 ml
  • Pudink vanilkový 1 ks
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Cukr moučkový 250 g
  • Banán 6 ks
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Máslo 170 g
  • Cukr krupicový 130 g
  • Vejce 1 ks
  • Mléko 515 plž
  • Škrob kukuřičný 60 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Vaječný žloutek 2 ks
  • Sůl 1/4 člž
  • Krémový čerstvý sýr 250 g
  • Kondenzované mléko slazené 200 ml
  • Pudink vanilkový 1 ks
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Cukr moučkový 250 g
  • Banán 6 ks
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Citronová šťáva 1 člž

Příprava

1
Nejlépe den předem si upečte sušenky, aby zvláčněly a pěkně se spojily s pudinkovým krémem. Utřete máslo s cukrem, pak přimíchejte 1 celé vejce a lžíci mléka. V další míse smíchejte kukuřičný škrob, mouku a sůl. Moučnou směs pak postupně přidávejte do máslové směsi a míchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto. Rozválejte ho na půlcentimetrovou placku.
2
Z těsta vykrajujte obdélníkovým tvořítkem sušenky a pokládejte je na plech, vyložený pečicím papírem. Plech se sušenkami vložte na hodinu do mrazáku.
3
Předehřejte troubu na 180°C. Sušenky vyndejte z mrazáku, důkladně je potřete žloutky a pečte 9 minut. Sušenky pak budou čekat na chladném místě do druhého dne. Dají se samozřejmě i koupit kvalitní máslové sušenky hezkého tvaru, ale domácí jsou domácí.
4
Je čas na krém. Začněte pudinkem, který udělejte podle návodu na obalu. Pak v mixéru ušlehejte krémový sýr s kondenzovaným mlékem dohladka. Přendejte směs do velké mísy.
5
Ve šlehači šlehejte smetanu do polotuha, přidejte cukr a vyšlehejte dotuha. Do velké mísy se sýrovou směsí přidejte postupně pudink, důkladně promíchejte, pak jemně vmíchejte šlehačku.
6
Ještě si připravte polevu. Rozšlehejte bílek s prosetým cukrem a citronem. Šlehejte tak dlouho, až poleva ztuhne a bude pomalu odkapávat ze lžíce.
7
Zvolte nejlépe vyšší obdélníkovou formu. Na její dno vyskládejte polovinou sušenek, na ně rozložte kolečka banánu. Na banány větší lžící naneste pudinkový krém, uhlaďte ho a pokryjte druhou polovinou sušenek. Horní vrstvu ozdobte polevou (část jí můžete obarvit). Formu uložte na 2–3 hodiny do lednice, aby se vrstvy spojily a ztuhly. K podávání nakrájejte dezert podle hran sušenek.
1
Nejlépe den předem si upečte sušenky, aby zvláčněly a pěkně se spojily s pudinkovým krémem. Utřete máslo s cukrem, pak přimíchejte 1 celé vejce a lžíci mléka. V další míse smíchejte kukuřičný škrob, mouku a sůl. Moučnou směs pak postupně přidávejte do máslové směsi a míchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto. Rozválejte ho na půlcentimetrovou placku.
2
Z těsta vykrajujte obdélníkovým tvořítkem sušenky a pokládejte je na plech, vyložený pečicím papírem. Plech se sušenkami vložte na hodinu do mrazáku.
3
Předehřejte troubu na 180°C. Sušenky vyndejte z mrazáku, důkladně je potřete žloutky a pečte 9 minut. Sušenky pak budou čekat na chladném místě do druhého dne. Dají se samozřejmě i koupit kvalitní máslové sušenky hezkého tvaru, ale domácí jsou domácí.
4
Je čas na krém. Začněte pudinkem, který udělejte podle návodu na obalu. Pak v mixéru ušlehejte krémový sýr s kondenzovaným mlékem dohladka. Přendejte směs do velké mísy.
5
Ve šlehači šlehejte smetanu do polotuha, přidejte cukr a vyšlehejte dotuha. Do velké mísy se sýrovou směsí přidejte postupně pudink, důkladně promíchejte, pak jemně vmíchejte šlehačku.
6
Ještě si připravte polevu. Rozšlehejte bílek s prosetým cukrem a citronem. Šlehejte tak dlouho, až poleva ztuhne a bude pomalu odkapávat ze lžíce.
7
Zvolte nejlépe vyšší obdélníkovou formu. Na její dno vyskládejte polovinou sušenek, na ně rozložte kolečka banánu. Na banány větší lžící naneste pudinkový krém, uhlaďte ho a pokryjte druhou polovinou sušenek. Horní vrstvu ozdobte polevou (část jí můžete obarvit). Formu uložte na 2–3 hodiny do lednice, aby se vrstvy spojily a ztuhly. K podávání nakrájejte dezert podle hran sušenek.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.