1
Nejlépe den předem si upečte sušenky, aby zvláčněly a pěkně se spojily s pudinkovým krémem. Utřete máslo s cukrem, pak přimíchejte 1 celé vejce a lžíci mléka. V další míse smíchejte kukuřičný škrob, mouku a sůl. Moučnou směs pak postupně přidávejte do máslové směsi a míchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto. Rozválejte ho na půlcentimetrovou placku.
2
Z těsta vykrajujte obdélníkovým tvořítkem sušenky a pokládejte je na plech, vyložený pečicím papírem. Plech se sušenkami vložte na hodinu do mrazáku.
3
Předehřejte troubu na 180°C. Sušenky vyndejte z mrazáku, důkladně je potřete žloutky a pečte 9 minut. Sušenky pak budou čekat na chladném místě do druhého dne. Dají se samozřejmě i koupit kvalitní máslové sušenky hezkého tvaru, ale domácí jsou domácí.
4
Je čas na krém. Začněte pudinkem, který udělejte podle návodu na obalu. Pak v mixéru ušlehejte krémový sýr s kondenzovaným mlékem dohladka. Přendejte směs do velké mísy.
5
Ve šlehači šlehejte smetanu do polotuha, přidejte cukr a vyšlehejte dotuha. Do velké mísy se sýrovou směsí přidejte postupně pudink, důkladně promíchejte, pak jemně vmíchejte šlehačku.
6
Ještě si připravte polevu. Rozšlehejte bílek s prosetým cukrem a citronem. Šlehejte tak dlouho, až poleva ztuhne a bude pomalu odkapávat ze lžíce.
7
Zvolte nejlépe vyšší obdélníkovou formu. Na její dno vyskládejte polovinou sušenek, na ně rozložte kolečka banánu. Na banány větší lžící naneste pudinkový krém, uhlaďte ho a pokryjte druhou polovinou sušenek. Horní vrstvu ozdobte polevou (část jí můžete obarvit). Formu uložte na 2–3 hodiny do lednice, aby se vrstvy spojily a ztuhly. K podávání nakrájejte dezert podle hran sušenek.
1
Nejlépe den předem si upečte sušenky, aby zvláčněly a pěkně se spojily s pudinkovým krémem. Utřete máslo s cukrem, pak přimíchejte 1 celé vejce a lžíci mléka. V další míse smíchejte kukuřičný škrob, mouku a sůl. Moučnou směs pak postupně přidávejte do máslové směsi a míchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto. Rozválejte ho na půlcentimetrovou placku.
2
Z těsta vykrajujte obdélníkovým tvořítkem sušenky a pokládejte je na plech, vyložený pečicím papírem. Plech se sušenkami vložte na hodinu do mrazáku.
3
Předehřejte troubu na 180°C. Sušenky vyndejte z mrazáku, důkladně je potřete žloutky a pečte 9 minut. Sušenky pak budou čekat na chladném místě do druhého dne. Dají se samozřejmě i koupit kvalitní máslové sušenky hezkého tvaru, ale domácí jsou domácí.
4
Je čas na krém. Začněte pudinkem, který udělejte podle návodu na obalu. Pak v mixéru ušlehejte krémový sýr s kondenzovaným mlékem dohladka. Přendejte směs do velké mísy.
5
Ve šlehači šlehejte smetanu do polotuha, přidejte cukr a vyšlehejte dotuha. Do velké mísy se sýrovou směsí přidejte postupně pudink, důkladně promíchejte, pak jemně vmíchejte šlehačku.
6
Ještě si připravte polevu. Rozšlehejte bílek s prosetým cukrem a citronem. Šlehejte tak dlouho, až poleva ztuhne a bude pomalu odkapávat ze lžíce.
7
Zvolte nejlépe vyšší obdélníkovou formu. Na její dno vyskládejte polovinou sušenek, na ně rozložte kolečka banánu. Na banány větší lžící naneste pudinkový krém, uhlaďte ho a pokryjte druhou polovinou sušenek. Horní vrstvu ozdobte polevou (část jí můžete obarvit). Formu uložte na 2–3 hodiny do lednice, aby se vrstvy spojily a ztuhly. K podávání nakrájejte dezert podle hran sušenek.