Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySumeček v parmazánové krustě s bulgurovým salátem
Albert logoAlbert logo
  • Sumeček v parmazánové krustě s bulgurovým salátem

Sumeček v parmazánové krustě s bulgurovým salátem

Sumeček v parmazánové krustě s bulgurovým salátem
Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Majonéza 80 g
  • Řapíkatý celer 3 řap.
  • Bulgur BIO 100 g
  • Citron 2 ks
  • Med 1 plž
  • Jablko zelené 1 ks
  • Mrkev BIO 70 g
  • Zelí červené 70 g
  • Parmazán 100 g
  • Sumeček 600 g
  • Cornflakes 100 g
  • Strouhanka 50 g
  • Chilli mleté 1 člž
  • Sůl
  • Mouka hladká 100 g
  • Vejce 2 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Majonéza 80 g
  • Řapíkatý celer 3 řap.
  • Bulgur BIO 100 g
  • Citron 2 ks
  • Med 1 plž
  • Jablko zelené 1 ks
  • Mrkev BIO 70 g
  • Zelí červené 70 g
  • Parmazán 100 g
  • Sumeček 600 g
  • Cornflakes 100 g
  • Strouhanka 50 g
  • Chilli mleté 1 člž
  • Sůl
  • Mouka hladká 100 g

Příprava

1
Bulgur uvařte podle návodu na obalu, sceďte a zakápněte šťávou z poloviny citronu. Dejte stranou vychladnout.
2
Z druhé půlky citronu vymačkejte šťávu a smíchejte ji s majonézou a medem. Dvě lžíce směsi dejte stranou na potření ryby. Řapíkatý celer pokrájejte na tenké šikmé proužky, jablko rozpulte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky, mrkev nastrouhejte na tenké stuhy a zelí najemno nakrouhejte. Ve větší míse smíchejte pokrájenou zeleninu s uvařeným bulgurem a citronovou směsí. Dejte stranou.
3
Omytou a osušenou rybu ze všech stran osolte a potřete odloženou citronovou směsí. V mělké míse smíchejte rozdrcené cornflakes se strouhankou, strouhaným parmazánem a chilli kořením. Vejce rozmíchejte vidličkou. Rybu obalte v mouce, vejcích a nakonec ve strouhankové směsi. Pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 220 °C. Servírujte se salátem a měsíčky citronu.
1
Bulgur uvařte podle návodu na obalu, sceďte a zakápněte šťávou z poloviny citronu. Dejte stranou vychladnout.
2
Z druhé půlky citronu vymačkejte šťávu a smíchejte ji s majonézou a medem. Dvě lžíce směsi dejte stranou na potření ryby. Řapíkatý celer pokrájejte na tenké šikmé proužky, jablko rozpulte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky, mrkev nastrouhejte na tenké stuhy a zelí najemno nakrouhejte. Ve větší míse smíchejte pokrájenou zeleninu s uvařeným bulgurem a citronovou směsí. Dejte stranou.
3
Omytou a osušenou rybu ze všech stran osolte a potřete odloženou citronovou směsí. V mělké míse smíchejte rozdrcené cornflakes se strouhankou, strouhaným parmazánem a chilli kořením. Vejce rozmíchejte vidličkou. Rybu obalte v mouce, vejcích a nakonec ve strouhankové směsi. Pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 220 °C. Servírujte se salátem a měsíčky citronu.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.