Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySumeček s luštěninovým salátem
Albert logoAlbert logo
  • Sumeček s luštěninovým salátem

Sumeček s luštěninovým salátem

Sumeček s luštěninovým salátem
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vývar zeleninový 700 ml
  • Fazole červené 100 g
  • Hořčice hrubozrnná 2 člž
  • Vinný červený ocet 3 plž
  • Čočka červená 100 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Ředkvičky 120 g
  • Olej olivový 90 ml
  • Máta 1 hrs.
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Pekanové ořechy 60 g
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Sumeček 600 g
  • Škrob kukuřičný 30 g
  • Limetka 1 ks
  • Vývar zeleninový 700 ml
  • Fazole červené 100 g
  • Hořčice hrubozrnná 2 člž
  • Vinný červený ocet 3 plž
  • Čočka červená 100 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Ředkvičky 120 g
  • Olej olivový 90 ml
  • Máta 1 hrs.
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Pekanové ořechy 60 g
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Sumeček 600 g

Příprava

1
Předem namočené fazole uvařte podle návodu na obalu v zeleninovém vývaru. Čočku propláchněte a přidejte k fazolím 3 minuty před koncem varu. Po uvaření zbývající vývar sceďte.
2
Mezitím ve střední míse smíchejte vinný ocet s hořčicí, solí a pepřem. Pomalu vešlehejte 60 ml olivového oleje. Dvě lžíce dresinku nechte stranou.
3
Do střední mísy ke zbylému dresinku přidejte luštěniny, ředkvičky, šalotku oloupanou a pokrájenou na tenké plátky, nasucho opražené a pokrájené pekanové ořechy, nasekanou mátu, petrželku a lístky tymiánu. Dochuťte solí a pepřem a důkladně promíchejte.
4
Omytou a osušenou rybu osolte a opepřete ze všech stran. Rybu obalte v kukuřičném škrobu a grilujte z obou stran dozlatova. Servírujte na luštěninovém salátu s klínkem limety a zakápněte 2 zbylými lžícemi dresinku.
1
Předem namočené fazole uvařte podle návodu na obalu v zeleninovém vývaru. Čočku propláchněte a přidejte k fazolím 3 minuty před koncem varu. Po uvaření zbývající vývar sceďte.
2
Mezitím ve střední míse smíchejte vinný ocet s hořčicí, solí a pepřem. Pomalu vešlehejte 60 ml olivového oleje. Dvě lžíce dresinku nechte stranou.
3
Do střední mísy ke zbylému dresinku přidejte luštěniny, ředkvičky, šalotku oloupanou a pokrájenou na tenké plátky, nasucho opražené a pokrájené pekanové ořechy, nasekanou mátu, petrželku a lístky tymiánu. Dochuťte solí a pepřem a důkladně promíchejte.
4
Omytou a osušenou rybu osolte a opepřete ze všech stran. Rybu obalte v kukuřičném škrobu a grilujte z obou stran dozlatova. Servírujte na luštěninovém salátu s klínkem limety a zakápněte 2 zbylými lžícemi dresinku.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.