1
Omytou rybu rozkrojte na 4 díly a osušte kuchyňskou utěrkou. Dejte do mísy a zakápněte lžící oleje, osolte a opepřete. Přidejte 1 lžíci tymiánu, kůru z půlky dobře omytého citronu a jemně promíchejte.
2
Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte omytý, najemno pokrájený řapíkatý celer a 5 minut restujte. Přidejte pórek pokrájený na půlkolečka, očištěný, nahrubo pokrájený česnek a restujte dalších 5 minut. Přisypte kůru z druhé půlky citronu, lžíci tymiánu, přilijte vývar a víno. Osolte, opepřete a nechte 5 minut redukovat.
3
Přidejte chřest zbavený tuhých konců a vařte další 2 minuty.
4
Na zeleninovou směs položte ryby včetně marinády a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 10 minut.
5
Servírujte s mixem salátů, klínky citronu a ozdobte plátky omyté ředkvičky.
1
Omytou rybu rozkrojte na 4 díly a osušte kuchyňskou utěrkou. Dejte do mísy a zakápněte lžící oleje, osolte a opepřete. Přidejte 1 lžíci tymiánu, kůru z půlky dobře omytého citronu a jemně promíchejte.
2
Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte omytý, najemno pokrájený řapíkatý celer a 5 minut restujte. Přidejte pórek pokrájený na půlkolečka, očištěný, nahrubo pokrájený česnek a restujte dalších 5 minut. Přisypte kůru z druhé půlky citronu, lžíci tymiánu, přilijte vývar a víno. Osolte, opepřete a nechte 5 minut redukovat.
3
Přidejte chřest zbavený tuhých konců a vařte další 2 minuty.
4
Na zeleninovou směs položte ryby včetně marinády a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 10 minut.
5
Servírujte s mixem salátů, klínky citronu a ozdobte plátky omyté ředkvičky.