1
Šalotku spolu s řapíkatým celerem nakrájejte nadrobno a poduste na olivovém oleji. Přidejte sůl, pepř a bobkové listy.
2
Po chvíli přisypte fenykl nakrájený na menší kousky a cherry rajčata nakrájená na čtvrtky.
3
Když zelenina trochu změkne, přidejte rýži Arborio a nasekaný čerstvý tymián. Podlijte vínem a počkejte, až se z něj odpaří alkohol. Pak přilijte rajčata z konzervy a pořádně promíchejte.
4
Teplý vývar přidávejte k rizotu postupně po naběračkách, aby byla rýže vždy jen trochu zalita a vzniklo krémové rizoto. Přibližně po 20 minutách (když je rýže uvařená) přimíchejte 2 lžíce másla a šťávu z ½ citronu. Stáhněte z ohně, přikryjte pokličkou a nechte několik minut odpočívat.
5
Mezitím rozdělte každý filet sumečka na menší kousky a ty ochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Opékejte je na rozpálené pánvi s olivovým olejem, z každé strany dozlatova. Na závěr k němu přidejte 1 lžíci másla a šťávu z ½ citronu.
1
Šalotku spolu s řapíkatým celerem nakrájejte nadrobno a poduste na olivovém oleji. Přidejte sůl, pepř a bobkové listy.
2
Po chvíli přisypte fenykl nakrájený na menší kousky a cherry rajčata nakrájená na čtvrtky.
3
Když zelenina trochu změkne, přidejte rýži Arborio a nasekaný čerstvý tymián. Podlijte vínem a počkejte, až se z něj odpaří alkohol. Pak přilijte rajčata z konzervy a pořádně promíchejte.
4
Teplý vývar přidávejte k rizotu postupně po naběračkách, aby byla rýže vždy jen trochu zalita a vzniklo krémové rizoto. Přibližně po 20 minutách (když je rýže uvařená) přimíchejte 2 lžíce másla a šťávu z ½ citronu. Stáhněte z ohně, přikryjte pokličkou a nechte několik minut odpočívat.
5
Mezitím rozdělte každý filet sumečka na menší kousky a ty ochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Opékejte je na rozpálené pánvi s olivovým olejem, z každé strany dozlatova. Na závěr k němu přidejte 1 lžíci másla a šťávu z ½ citronu.