1
Z hladké mouky, piva, másla a soli vypracujte těsto – hněťte jej tak dlouho, až se přestane lepit. Poté jej zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici hodinu odpočinout.
2
Mezitím si připravte náplň: jablka i hrušku oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. V míse pokapejte citrónovou šťávou, přidejte marcipán, rozinky, borůvky a vanilkový cukr.
3
Těsto rozdělte na dvě části a z každé vyválejte tenký plát. Navrch dejte jablečnou směs, posypte třtinovým cukrem, pokapejte máslem a zabalte do štrúdlů. Potřete vajíčkem a pečte při 180 °C dozlatova, asi pětatřicet minut.
1
Z hladké mouky, piva, másla a soli vypracujte těsto – hněťte jej tak dlouho, až se přestane lepit. Poté jej zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici hodinu odpočinout.
2
Mezitím si připravte náplň: jablka i hrušku oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. V míse pokapejte citrónovou šťávou, přidejte marcipán, rozinky, borůvky a vanilkový cukr.
3
Těsto rozdělte na dvě části a z každé vyválejte tenký plát. Navrch dejte jablečnou směs, posypte třtinovým cukrem, pokapejte máslem a zabalte do štrúdlů. Potřete vajíčkem a pečte při 180 °C dozlatova, asi pětatřicet minut.