1
Kýtu omyjte, osušte a ostrým nožem nadvakrát nařízněte „do knihy“, abyste získali z masa co největší plochu. Nejprve veďte řez (držíte-li nůž v pravé ruce) zprava doleva – asi ve třetině tloušťky masa odshora – ovšem nedořezávejte, pak veďte řez zleva doprava v druhé třetině – opět nedořezávejte. Maso „rozevřete“ a ještě zlehka naklepejte.
2
Slaninu nechte v pánvi nasucho pustit tuk, pak přidejte máslo a česnek a chvíli opékejte (dejte pozor, aby česnek nezhořkl). Do pánve vsypte špenát a nechte jej zavadnout. Přilijte víno a chvíli povařte, aby se odpařil alkohol. Odstavte, nechte zchladnout.
3
Poté ke špenátové směsi přidejte jarní cibulky, nadrobený sýr feta, sušená rajčata a tymián. Směs podle chuti osolte a opepřete. Z obou stran osolte i maso. Pak k jedné z delších stran masa naklaďte směs a maso stočte do rolády. Svažte kuchyňským provázkem.
4
Smíchejte přísady na krustu, směsí potřete roládu. Dejte ji do pekáčku, podlijte vodou a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 1 hodinu.
1
Kýtu omyjte, osušte a ostrým nožem nadvakrát nařízněte „do knihy“, abyste získali z masa co největší plochu. Nejprve veďte řez (držíte-li nůž v pravé ruce) zprava doleva – asi ve třetině tloušťky masa odshora – ovšem nedořezávejte, pak veďte řez zleva doprava v druhé třetině – opět nedořezávejte. Maso „rozevřete“ a ještě zlehka naklepejte.
2
Slaninu nechte v pánvi nasucho pustit tuk, pak přidejte máslo a česnek a chvíli opékejte (dejte pozor, aby česnek nezhořkl). Do pánve vsypte špenát a nechte jej zavadnout. Přilijte víno a chvíli povařte, aby se odpařil alkohol. Odstavte, nechte zchladnout.
3
Poté ke špenátové směsi přidejte jarní cibulky, nadrobený sýr feta, sušená rajčata a tymián. Směs podle chuti osolte a opepřete. Z obou stran osolte i maso. Pak k jedné z delších stran masa naklaďte směs a maso stočte do rolády. Svažte kuchyňským provázkem.
4
Smíchejte přísady na krustu, směsí potřete roládu. Dejte ji do pekáčku, podlijte vodou a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 1 hodinu.