Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyStir-fry inspirace z korey
Albert logoAlbert logo
  • Stir-fry inspirace z korey

Stir-fry inspirace z korey

Stir-fry [čti styrfráj] je kulinářská technika, při které jsou všechny přísady smaženy na velmi malém množství tuku v pánvi wok. Vyzkoušejte ji také.
Stir-fry inspirace z korey
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Korejská
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sojová omáčka 7 plž
  • Hovězí plátky BIO 400 g
  • Cukr třtinový BIO 5 plž
  • Česnek BIO 3 strouž.
  • Sezam 2 plž
  • Zázvor 2 cm
  • Škrob kukuřičný 2 člž
  • Rýžový ocet 1 plž
  • Sůl 1/2 člž
  • Rýže basmati BIO 400 g
  • Olej sezamový 2 plž
  • Mrkev BIO 2 ks
  • Vývar hovězí 150 ml
  • Fazolky zelené 80 g
  • Paprika červená BIO 1 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Sojová omáčka 7 plž
  • Hovězí plátky BIO 400 g
  • Cukr třtinový BIO 5 plž
  • Česnek BIO 3 strouž.
  • Sezam 2 plž
  • Zázvor 2 cm
  • Škrob kukuřičný 2 člž
  • Rýžový ocet 1 plž
  • Sůl 1/2 člž
  • Rýže basmati BIO 400 g
  • Olej sezamový 2 plž
  • Mrkev BIO 2 ks
  • Vývar hovězí 150 ml
  • Fazolky zelené 80 g
  • Paprika červená BIO 1 ks

Příprava

1
Maso nakrájejte na tenké nudličky. V misce smíchejte sójovou omáčku, 4 lžíce cukru, rozmělněný česnek, jemně nastrouhaný zázvor, sezam a škrob. Přelijte do uzavíratelného plastového sáčku, vložte nudličky masa, uzavřete, promíchejte, a nechte v lednici 10 minut odležet.
2
Rýži uvařte dle návodu na obalu.
3
V další misce smíchejte ocet, lžíci oleje, zbylý cukr a sůl. Zeleninu očistěte, mrkev škrabkou nakrájejte na široké nudle, papriku na nudličky. Vše naložte do octové marinády a nechte 5 minut odležet.
4
Rozpalte pánev, přijdete trošku oleje a maso restujte asi 2 minuty. Podlijte vývarem a ještě 3 minuty opékejte. Přidejte zeleninu, 1 minutu míchejte a odstavte z ohně.
5
Podávejte s rýží a čerstvým koriandrem.
1
Maso nakrájejte na tenké nudličky. V misce smíchejte sójovou omáčku, 4 lžíce cukru, rozmělněný česnek, jemně nastrouhaný zázvor, sezam a škrob. Přelijte do uzavíratelného plastového sáčku, vložte nudličky masa, uzavřete, promíchejte, a nechte v lednici 10 minut odležet.
2
Rýži uvařte dle návodu na obalu.
3
V další misce smíchejte ocet, lžíci oleje, zbylý cukr a sůl. Zeleninu očistěte, mrkev škrabkou nakrájejte na široké nudle, papriku na nudličky. Vše naložte do octové marinády a nechte 5 minut odležet.
4
Rozpalte pánev, přijdete trošku oleje a maso restujte asi 2 minuty. Podlijte vývarem a ještě 3 minuty opékejte. Přidejte zeleninu, 1 minutu míchejte a odstavte z ohně.
5
Podávejte s rýží a čerstvým koriandrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.