1
Udělejte nálev. Všechny potřebné suroviny svařte s jedním litrem vody a pak nechte přikryté tři hodiny při pokojové teplotě. Potom přeceďte a před zaléváním zeleniny zahřejte na 70 °C.
2
Zelí pokrájejte na nudličky a na jednu minutu ponořte do vařící osolené vody. Potom jej ihned ochlaďte v ledové vodě. Papriky omyjte, přepulte, zbavte osemení a pak nakrájejte na nudličky. Pět minut vařte a pak rovněž ochlaďte ve studené vodě.
3
Na kousky nakrájené houby předvařte v osolené a okyselené vroucí vodě (na 1 litr vody zhruba 10 g soli a lžíce octa) zhruba 5 minut a pak ochlaďte a osušte. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.
4
Zeleninu narovnejte do sklenic, zalijte nálevem a sterilujte ve vodní lázni zhruba 25 minut při teplotě 85 °C.
5
TIP: K houbám můžete zavařit i jednu čili papričku, kousek křenu nebo pár kousků květáku.
6
Pro lepší přehled sklenice se zavařenými plody opatřete etiketami s datem zavařování.
1
Udělejte nálev. Všechny potřebné suroviny svařte s jedním litrem vody a pak nechte přikryté tři hodiny při pokojové teplotě. Potom přeceďte a před zaléváním zeleniny zahřejte na 70 °C.
2
Zelí pokrájejte na nudličky a na jednu minutu ponořte do vařící osolené vody. Potom jej ihned ochlaďte v ledové vodě. Papriky omyjte, přepulte, zbavte osemení a pak nakrájejte na nudličky. Pět minut vařte a pak rovněž ochlaďte ve studené vodě.
3
Na kousky nakrájené houby předvařte v osolené a okyselené vroucí vodě (na 1 litr vody zhruba 10 g soli a lžíce octa) zhruba 5 minut a pak ochlaďte a osušte. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.
4
Zeleninu narovnejte do sklenic, zalijte nálevem a sterilujte ve vodní lázni zhruba 25 minut při teplotě 85 °C.
5
TIP: K houbám můžete zavařit i jednu čili papričku, kousek křenu nebo pár kousků květáku.
6
Pro lepší přehled sklenice se zavařenými plody opatřete etiketami s datem zavařování.