1
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev.
2
Vepřovou krkovici rozkrojenou na 4 plátky pokapejte olivovým olejem z obou stran, potřete 2 prolisovanými stroužky česneku, osolte, opepřete a posypte hrstí šalvějových lístků nasekaných nožem.
3
Než vložíte maso na gril, ještě jej zastrouhejte kůrou z 1 citronu a zakápněte trochou šťávy z něj. Zbytek citronu si nechte na závěr vaření.
4
Steaky promasírujte, položte na gril nebo pánev a z každé strany opékejte 2 minuty. Postup zopakujte ještě jednou. Celkem by masu mělo na rozpáleném grilu stačit 8–10 minut opékání.
5
Maso dejte z grilu na talíř a nechte ho chvíli odpočinout. Vymačkejte na něj zbytek citronu.
6
Nejlépe chutná grilované maso s listovým salátem a samozřejmě v kruhu rodiny a přátel.
1
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev.
2
Vepřovou krkovici rozkrojenou na 4 plátky pokapejte olivovým olejem z obou stran, potřete 2 prolisovanými stroužky česneku, osolte, opepřete a posypte hrstí šalvějových lístků nasekaných nožem.
3
Než vložíte maso na gril, ještě jej zastrouhejte kůrou z 1 citronu a zakápněte trochou šťávy z něj. Zbytek citronu si nechte na závěr vaření.
4
Steaky promasírujte, položte na gril nebo pánev a z každé strany opékejte 2 minuty. Postup zopakujte ještě jednou. Celkem by masu mělo na rozpáleném grilu stačit 8–10 minut opékání.
5
Maso dejte z grilu na talíř a nechte ho chvíli odpočinout. Vymačkejte na něj zbytek citronu.
6
Nejlépe chutná grilované maso s listovým salátem a samozřejmě v kruhu rodiny a přátel.