Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySteak z hovězí svíčkové s omáčkou z červeného vína
Albert logoAlbert logo
  • Steak z hovězí svíčkové s omáčkou z červeného vína

Steak z hovězí svíčkové s omáčkou z červeného vína

Hovězí steak s omáčkou z červeného vína je slavnostním chodem. Připravte jej z lásky třeba jako valentýnskou večeři.
Steak z hovězí svíčkové s omáčkou z červeného vína
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Valentýn
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Máslo 20 g
  • Mléko plnotučné 100 ml
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Brambory typu C 400 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový oříšek 1 člž
  • Sýr Gruyère 100 g
  • Krémový čerstvý sýr 200 g
  • Hovězí svíčková 450 g
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Voda 300 ml
  • Bujón hovězí 1 ks
  • Červené víno 300 ml
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Mouka hladká 5 g
  • Med 1/2 plž
  • Balzamikový ocet 1 člž
  • Petržel hladkolistá 1/2 hrs.
  • Máslo 20 g
  • Mléko plnotučné 100 ml
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Brambory typu C 400 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový oříšek 1 člž
  • Sýr Gruyère 100 g
  • Krémový čerstvý sýr 200 g
  • Hovězí svíčková 450 g
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Voda 300 ml
  • Bujón hovězí 1 ks
  • Červené víno 300 ml
  • Cibule šalotka 1 ks

Příprava

1
V misce metličkou promíchejte smetanu s mlékem a dejte stranou. Zapékací mísu vymažte 10 g másla. Oloupané, omyté brambory nakrájejte na tenké plátky a ihned skládejte do vymazané zapékací mísy.
2
Obložené dno mísy osolte, opepřete a posypte trochou muškátového oříšku. Potřete v tenké vrstvě smetanovým sýrem a pokračujte další vrstvou připravených brambor. Nakonec podlijte smetanovou směsí a posypte strouhaným sýrem Gruyére. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 50 minut dozlatova.
3
Před dopečením brambor začněte připravovat steaky s omáčkou. Maso vyndejte 30 minut před přípravou z lednice. Potřete je v dlaních olejem, osolte, opepřete a nechte odstát.
4
Do středního kastrůlku vložte zbylé máslo. Vsypte oloupanou, najemno nakrájenou šalotku a nechte zesklovatět. Přisypte mouku a 1 minutu restujte. Za stálého míchání vlijte vodu a rozdrobte bujón. Metličkou šlehejte do rozpuštění bujónu. Poté vlijte víno, med a ocet. Míchejte a vařte tak dlouho, dokud se omáčka nevyvaří do zhoustnutí konzistence medu. Sceďte, osolte a opepřete.
5
Rozpalte litinovou pánev na maximum. Poté na ni vložte steaky a z každé strany opékejte 2–3 minuty dle výšky masa. S masem během opékání nijak nehýbejte. Nakonec maso dejte stranou a zakryté nechte ještě 5 minut odpočinout.
6
Na talíře vlijte omáčku, přidejte porci gratinovaných brambor a nakonec položte steak. Brambory posypte najemno nasekanou petrželkou.
1
V misce metličkou promíchejte smetanu s mlékem a dejte stranou. Zapékací mísu vymažte 10 g másla. Oloupané, omyté brambory nakrájejte na tenké plátky a ihned skládejte do vymazané zapékací mísy.
2
Obložené dno mísy osolte, opepřete a posypte trochou muškátového oříšku. Potřete v tenké vrstvě smetanovým sýrem a pokračujte další vrstvou připravených brambor. Nakonec podlijte smetanovou směsí a posypte strouhaným sýrem Gruyére. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 50 minut dozlatova.
3
Před dopečením brambor začněte připravovat steaky s omáčkou. Maso vyndejte 30 minut před přípravou z lednice. Potřete je v dlaních olejem, osolte, opepřete a nechte odstát.
4
Do středního kastrůlku vložte zbylé máslo. Vsypte oloupanou, najemno nakrájenou šalotku a nechte zesklovatět. Přisypte mouku a 1 minutu restujte. Za stálého míchání vlijte vodu a rozdrobte bujón. Metličkou šlehejte do rozpuštění bujónu. Poté vlijte víno, med a ocet. Míchejte a vařte tak dlouho, dokud se omáčka nevyvaří do zhoustnutí konzistence medu. Sceďte, osolte a opepřete.
5
Rozpalte litinovou pánev na maximum. Poté na ni vložte steaky a z každé strany opékejte 2–3 minuty dle výšky masa. S masem během opékání nijak nehýbejte. Nakonec maso dejte stranou a zakryté nechte ještě 5 minut odpočinout.
6
Na talíře vlijte omáčku, přidejte porci gratinovaných brambor a nakonec položte steak. Brambory posypte najemno nasekanou petrželkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 3 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 17 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.