1
Nejprve si připravte domácí tatarku. V míse smíchejte 150 ml majonézy se 3 lžícemi jogurtu. Vmíchejte lžíci nakrájené šalotky, 1 lžíci nasekané jarní cibulky a 1–2 nakládané okurky nasekané najemno. Pořádně promíchejte. Dochuťte worcesterskou omáčkou, solí a pepřem. Promíchejte a dejte do lednice.
2
A jděte na burgery: Maso opečte z obou stran na oleji, aby mělo z obou stran krásnou kůrku. Housky rozkrojte a řezné plochy potřete olejem. Pak je dejte na plech vyložený pečicím papírem stranami potřenými olejem vzhůru. Jednu minutu opékejte pod rozpáleným grilem v troubě.
3
Pak začněte s vrstvením samotného hamburgeru: Na spodní díl rozříznuté housky dejte pár dobře omytých a osušených listů ledového salátu, na něj 2 velká kolečka rajčete, tatarku, opečený burger, na něj plátky okurky, opět vrstvu tatarky a navrch mexickou salsu.
4
Těsně pod horní díl housky patří ještě pár koleček červené cibule. Přiklopte druhou polovinou opečené housky, naservírujte a ještě teplý podávejte. Pokud máte pocit, že vám ujíždí horní polovina, můžete využít k propíchnutí hamburgeru dřevěnou špejli jako v restauraci. Dobrou chuť.
1
Nejprve si připravte domácí tatarku. V míse smíchejte 150 ml majonézy se 3 lžícemi jogurtu. Vmíchejte lžíci nakrájené šalotky, 1 lžíci nasekané jarní cibulky a 1–2 nakládané okurky nasekané najemno. Pořádně promíchejte. Dochuťte worcesterskou omáčkou, solí a pepřem. Promíchejte a dejte do lednice.
2
A jděte na burgery: Maso opečte z obou stran na oleji, aby mělo z obou stran krásnou kůrku. Housky rozkrojte a řezné plochy potřete olejem. Pak je dejte na plech vyložený pečicím papírem stranami potřenými olejem vzhůru. Jednu minutu opékejte pod rozpáleným grilem v troubě.
3
Pak začněte s vrstvením samotného hamburgeru: Na spodní díl rozříznuté housky dejte pár dobře omytých a osušených listů ledového salátu, na něj 2 velká kolečka rajčete, tatarku, opečený burger, na něj plátky okurky, opět vrstvu tatarky a navrch mexickou salsu.
4
Těsně pod horní díl housky patří ještě pár koleček červené cibule. Přiklopte druhou polovinou opečené housky, naservírujte a ještě teplý podávejte. Pokud máte pocit, že vám ujíždí horní polovina, můžete využít k propíchnutí hamburgeru dřevěnou špejli jako v restauraci. Dobrou chuť.