Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠťavnatý hamburger z hovězího masa s domácí tatarkou
Albert logoAlbert logo
  • Šťavnatý hamburger z hovězího masa s domácí tatarkou

Šťavnatý hamburger z hovězího masa s domácí tatarkou

Šťavnatý a poctivý hamburger je zárukou skvělé grilovačky i páteční večeře s přáteli. Dopřejte si americkou klasiku navíc s vaší vlastní domácí tatarkou.
Šťavnatý hamburger z hovězího masa s domácí tatarkou
Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Americká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Hovězí burger 220 g
  • Olej řepkový 1 plž
  • Hamburgerová bulka 2 ks
  • Rajče 2 ks
  • Salát ledový 1 ks
  • Kyselé okurky 4 ks
  • Salsa mexická
  • Cibule červená 1 ks
  • Majonéza 150 ml
  • Jogurt bílý 3 plž
  • Worcesterová omáčka
  • Cibule 1 plž
  • Cibule šalotka 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Hovězí burger 220 g
  • Olej řepkový 1 plž
  • Hamburgerová bulka 2 ks
  • Rajče 2 ks
  • Salát ledový 1 ks
  • Kyselé okurky 4 ks
  • Salsa mexická
  • Cibule červená 1 ks
  • Majonéza 150 ml
  • Jogurt bílý 3 plž
  • Worcesterová omáčka
  • Cibule 1 plž
  • Cibule šalotka 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
Alergeny
  • Vejce a výrobky z nichVejce a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z nějMléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepekObiloviny obsahující lepek
  • Příprava

    1
    Nejprve si připravte domácí tatarku. V míse smíchejte 150 ml majonézy se 3 lžícemi jogurtu. Vmíchejte lžíci nakrájené šalotky, 1 lžíci nasekané jarní cibulky a 1–2 nakládané okurky nasekané najemno. Pořádně promíchejte. Dochuťte worcesterskou omáčkou, solí a pepřem. Promíchejte a dejte do lednice.
    2
    A jděte na burgery: Maso opečte z obou stran na oleji, aby mělo z obou stran krásnou kůrku. Housky rozkrojte a řezné plochy potřete olejem. Pak je dejte na plech vyložený pečicím papírem stranami potřenými olejem vzhůru. Jednu minutu opékejte pod rozpáleným grilem v troubě.
    3
    Pak začněte s vrstvením samotného hamburgeru: Na spodní díl rozříznuté housky dejte pár dobře omytých a osušených listů ledového salátu, na něj 2 velká kolečka rajčete, tatarku, opečený burger, na něj plátky okurky, opět vrstvu tatarky a navrch mexickou salsu.
    4
    Těsně pod horní díl housky patří ještě pár koleček červené cibule. Přiklopte druhou polovinou opečené housky, naservírujte a ještě teplý podávejte. Pokud máte pocit, že vám ujíždí horní polovina, můžete využít k propíchnutí hamburgeru dřevěnou špejli jako v restauraci. Dobrou chuť.
    1
    Nejprve si připravte domácí tatarku. V míse smíchejte 150 ml majonézy se 3 lžícemi jogurtu. Vmíchejte lžíci nakrájené šalotky, 1 lžíci nasekané jarní cibulky a 1–2 nakládané okurky nasekané najemno. Pořádně promíchejte. Dochuťte worcesterskou omáčkou, solí a pepřem. Promíchejte a dejte do lednice.
    2
    A jděte na burgery: Maso opečte z obou stran na oleji, aby mělo z obou stran krásnou kůrku. Housky rozkrojte a řezné plochy potřete olejem. Pak je dejte na plech vyložený pečicím papírem stranami potřenými olejem vzhůru. Jednu minutu opékejte pod rozpáleným grilem v troubě.
    3
    Pak začněte s vrstvením samotného hamburgeru: Na spodní díl rozříznuté housky dejte pár dobře omytých a osušených listů ledového salátu, na něj 2 velká kolečka rajčete, tatarku, opečený burger, na něj plátky okurky, opět vrstvu tatarky a navrch mexickou salsu.
    4
    Těsně pod horní díl housky patří ještě pár koleček červené cibule. Přiklopte druhou polovinou opečené housky, naservírujte a ještě teplý podávejte. Pokud máte pocit, že vám ujíždí horní polovina, můžete využít k propíchnutí hamburgeru dřevěnou špejli jako v restauraci. Dobrou chuť.

    Hodnocení

    Pomohl vám recept?
    Ohodnoťte jak vám chutnal
    • Co byste o hovězím mase měli vědět
      Hovězí maso je zdrojem železa. Tento stopový prvek je u většiny žen a dětí v jídelníčku v nedostatečném množství. Proto hovězí maso zařazujte alespoň 2krát za měsíc.
    • Jak udělat hamburger zdravější
      Klasické hamburgerové housky zaměňte za celozrnné. Klasickou majonézu nahraďte rozmixovaným avokádem, do kterého přidáte ostatní suroviny uvedené v receptuře u domácí tatarky.
    Uložte si ingredience pro váš další nákup
    Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

    Aktuální letáky

    Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

    Platný ještě 3 dny

    Od 18.12.2024 do 24.12.2024

    Platný ještě 10 dní

    Od 13.11.2024 do 31.12.2024

    Platný ještě 3 dny

    Od 20.11.2024 do 24.12.2024

    Platný ještě 10 dní

    Od 04.12.2024 do 31.12.2024

    Platný ještě 3 dny

    Od 18.12.2024 do 24.12.2024

    Platný ještě 10 dní

    Od 13.11.2024 do 31.12.2024

    Platný ještě 3 dny

    Od 04.12.2024 do 24.12.2024

    Platný ještě 10 dní

    Od 04.12.2024 do 31.12.2024

    Prohlížet letáky

    Legenda zkratek

     kus ks   špetka špet. 
     lžíce plž  svazek svaz.
     lžička člž  plátek plát.
     hrst hrs.  hrnek hrn.
     stroužek strouž.   řapík řap. 
      snítka snít.   kopeček kop. 

     

    Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.