1
Očistěte 150 g zeleného i bílého chřestu, odkrojte dřevnaté konce. Bílý chřest ještě oloupejte.
2
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní bílý chřest. Vařte 5 minut, poté přidejte zelený chřest a vařte ještě 2 minuty, sceďte a zelený chřest ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte a osušte papírovou utěrkou. Pokapejte zelený a bílý chřest olejem a orestujte v rozehřáté grilovací pánvi. Po chvíli přidejte 200 g cherry rajčat, sůl, pepř a oloupaný česnek nasekaný na plátky. Ogrilovanou zeleninu pokapejte šťávou z poloviny citronu.
3
Omyté a osušené steaky osolte, opepřete a nasucho orestujte v grilovací pánvi vhodné do trouby z každé strany 1 až 2 minuty. Na každý steak položte snítku tymiánu a lžičku másla. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C 6–8 minut. Vyjměte z trouby a nechte přikryté alobalem 10 minut odpočinout. Tyto dokonalé steaky nakrájejte na plátky a podávejte s připravenou zeleninou. Ozdobte tymiánem a nechte si chutnat.
1
Očistěte 150 g zeleného i bílého chřestu, odkrojte dřevnaté konce. Bílý chřest ještě oloupejte.
2
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní bílý chřest. Vařte 5 minut, poté přidejte zelený chřest a vařte ještě 2 minuty, sceďte a zelený chřest ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte a osušte papírovou utěrkou. Pokapejte zelený a bílý chřest olejem a orestujte v rozehřáté grilovací pánvi. Po chvíli přidejte 200 g cherry rajčat, sůl, pepř a oloupaný česnek nasekaný na plátky. Ogrilovanou zeleninu pokapejte šťávou z poloviny citronu.
3
Omyté a osušené steaky osolte, opepřete a nasucho orestujte v grilovací pánvi vhodné do trouby z každé strany 1 až 2 minuty. Na každý steak položte snítku tymiánu a lžičku másla. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C 6–8 minut. Vyjměte z trouby a nechte přikryté alobalem 10 minut odpočinout. Tyto dokonalé steaky nakrájejte na plátky a podávejte s připravenou zeleninou. Ozdobte tymiánem a nechte si chutnat.