Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠťavnaté pečené královské kuře
Albert logoAlbert logo
  • Šťavnaté pečené královské kuře

Šťavnaté pečené královské kuře

Šťavnaté pečené královské kuře
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 50 g
  • Pepř 1 člž
  • Sůl 4 člž
  • Batáty 2 ks
  • Kuře celé 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Voda 200 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Rozmarýn čerstvý 1 hrs.
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Bobkový list 2 ks
  • Česnek 8 strouž.
  • Olej olivový 3 plž
  • Máslo 50 g
  • Pepř 1 člž
  • Sůl 4 člž
  • Batáty 2 ks
  • Kuře celé 1 ks
  • Cibule 2 ks
  • Voda 200 ml
  • Citron BIO 1 ks
  • Rozmarýn čerstvý 1 hrs.
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Bobkový list 2 ks
  • Česnek 8 strouž.
  • Olej olivový 3 plž

Příprava

1
Kuře omyjte a osušte papírovou utěrkou. Odkrojte u stehen tučné části kůže a odložte je na vývar. Podél prsou veďte řez až k hrudní kosti a prsa postupně odřízněte tak, aby zůstal hezký skelet s křídly a spojená stehna. Horní skelet i s křídly oddělte a dejte k tučným částem na vývar. Zbudou 2 oddělená prsa a 2 spojená stehna. Kuře pořádně osolte asi 3 lžičkami soli ze všech stran a opepřete.
2
Očistěte batáty a cibule. Nakrájejte je na větší kusy a vložte do pekáče. Přidejte rozkrojený omytý citron. Vše zalijte vodou, osolte, opepřete a přidejte bobkový list. Vložte bylinky a na ně položte stehna kůží nahoru. Po stranách dejte napůl rozkrojenou česnekovou paličku.
3
Vložte do předehřáté trouby na 180 °C na 50 minut. Pak pekáč vyndejte a lehce osušte kůži. Pak ji pomažte 1 lžící oleje. Pekáč vložte zpět na 15 minut a zvyšte teplotu na 220 °C. Cca 10 minut před koncem pečení rozpalte pánev. Na zbylém oleji opečte kůží dolů okořeněná kuřecí prsa, aby byla kůže hezky křupavá.
4
Po 3 minutách opékání kůže vložte prsa do pekáče a dopékejte se zbytkem 6 minut.
5
Po upečení nechte maso odpočinout. Výpek od opečených prsou slijte na pánev, přiveďte k varu a zredukujte. Následně výpek přeceďte a znovu přiveďte k varu. Vypněte plotnu, přidejte máslo a metličkou míchejte, až se vše spojí a vznikne hezká šťáva.
6
Kuře naporcujte a podávejte na pečené zelenině spolu s výpekem a čerstvými bylinkami.
1
Kuře omyjte a osušte papírovou utěrkou. Odkrojte u stehen tučné části kůže a odložte je na vývar. Podél prsou veďte řez až k hrudní kosti a prsa postupně odřízněte tak, aby zůstal hezký skelet s křídly a spojená stehna. Horní skelet i s křídly oddělte a dejte k tučným částem na vývar. Zbudou 2 oddělená prsa a 2 spojená stehna. Kuře pořádně osolte asi 3 lžičkami soli ze všech stran a opepřete.
2
Očistěte batáty a cibule. Nakrájejte je na větší kusy a vložte do pekáče. Přidejte rozkrojený omytý citron. Vše zalijte vodou, osolte, opepřete a přidejte bobkový list. Vložte bylinky a na ně položte stehna kůží nahoru. Po stranách dejte napůl rozkrojenou česnekovou paličku.
3
Vložte do předehřáté trouby na 180 °C na 50 minut. Pak pekáč vyndejte a lehce osušte kůži. Pak ji pomažte 1 lžící oleje. Pekáč vložte zpět na 15 minut a zvyšte teplotu na 220 °C. Cca 10 minut před koncem pečení rozpalte pánev. Na zbylém oleji opečte kůží dolů okořeněná kuřecí prsa, aby byla kůže hezky křupavá.
4
Po 3 minutách opékání kůže vložte prsa do pekáče a dopékejte se zbytkem 6 minut.
5
Po upečení nechte maso odpočinout. Výpek od opečených prsou slijte na pánev, přiveďte k varu a zredukujte. Následně výpek přeceďte a znovu přiveďte k varu. Vypněte plotnu, přidejte máslo a metličkou míchejte, až se vše spojí a vznikne hezká šťáva.
6
Kuře naporcujte a podávejte na pečené zelenině spolu s výpekem a čerstvými bylinkami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.