1
Kuře omyjte a osušte papírovou utěrkou. Odkrojte u stehen tučné části kůže a odložte je na vývar. Podél prsou veďte řez až k hrudní kosti a prsa postupně odřízněte tak, aby zůstal hezký skelet s křídly a spojená stehna. Horní skelet i s křídly oddělte a dejte k tučným částem na vývar. Zbudou 2 oddělená prsa a 2 spojená stehna. Kuře pořádně osolte asi 3 lžičkami soli ze všech stran a opepřete.
2
Očistěte batáty a cibule. Nakrájejte je na větší kusy a vložte do pekáče. Přidejte rozkrojený omytý citron. Vše zalijte vodou, osolte, opepřete a přidejte bobkový list. Vložte bylinky a na ně položte stehna kůží nahoru. Po stranách dejte napůl rozkrojenou česnekovou paličku.
3
Vložte do předehřáté trouby na 180 °C na 50 minut. Pak pekáč vyndejte a lehce osušte kůži. Pak ji pomažte 1 lžící oleje. Pekáč vložte zpět na 15 minut a zvyšte teplotu na 220 °C. Cca 10 minut před koncem pečení rozpalte pánev. Na zbylém oleji opečte kůží dolů okořeněná kuřecí prsa, aby byla kůže hezky křupavá.
4
Po 3 minutách opékání kůže vložte prsa do pekáče a dopékejte se zbytkem 6 minut.
5
Po upečení nechte maso odpočinout. Výpek od opečených prsou slijte na pánev, přiveďte k varu a zredukujte. Následně výpek přeceďte a znovu přiveďte k varu. Vypněte plotnu, přidejte máslo a metličkou míchejte, až se vše spojí a vznikne hezká šťáva.
6
Kuře naporcujte a podávejte na pečené zelenině spolu s výpekem a čerstvými bylinkami.
1
Kuře omyjte a osušte papírovou utěrkou. Odkrojte u stehen tučné části kůže a odložte je na vývar. Podél prsou veďte řez až k hrudní kosti a prsa postupně odřízněte tak, aby zůstal hezký skelet s křídly a spojená stehna. Horní skelet i s křídly oddělte a dejte k tučným částem na vývar. Zbudou 2 oddělená prsa a 2 spojená stehna. Kuře pořádně osolte asi 3 lžičkami soli ze všech stran a opepřete.
2
Očistěte batáty a cibule. Nakrájejte je na větší kusy a vložte do pekáče. Přidejte rozkrojený omytý citron. Vše zalijte vodou, osolte, opepřete a přidejte bobkový list. Vložte bylinky a na ně položte stehna kůží nahoru. Po stranách dejte napůl rozkrojenou česnekovou paličku.
3
Vložte do předehřáté trouby na 180 °C na 50 minut. Pak pekáč vyndejte a lehce osušte kůži. Pak ji pomažte 1 lžící oleje. Pekáč vložte zpět na 15 minut a zvyšte teplotu na 220 °C. Cca 10 minut před koncem pečení rozpalte pánev. Na zbylém oleji opečte kůží dolů okořeněná kuřecí prsa, aby byla kůže hezky křupavá.
4
Po 3 minutách opékání kůže vložte prsa do pekáče a dopékejte se zbytkem 6 minut.
5
Po upečení nechte maso odpočinout. Výpek od opečených prsou slijte na pánev, přiveďte k varu a zredukujte. Následně výpek přeceďte a znovu přiveďte k varu. Vypněte plotnu, přidejte máslo a metličkou míchejte, až se vše spojí a vznikne hezká šťáva.
6
Kuře naporcujte a podávejte na pečené zelenině spolu s výpekem a čerstvými bylinkami.