Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠťavnatá vepřová krkovička s grilovanou zeleninou a žampiony
Albert logoAlbert logo
  • Šťavnatá vepřová krkovička s grilovanou zeleninou a žampiony

Šťavnatá vepřová krkovička s grilovanou zeleninou a žampiony

K jarním a letním večerům patří grilování. Vyzkoušejte naši šťavnatou grilovanou krkovičku s křupavou jarní zeleninou. Poradíme vám, jak ji nejlépe připravit na rozpáleném grilu.
Šťavnatá vepřová krkovička s grilovanou zeleninou a žampiony
Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 30 g
  • Olej olivový 50 ml
  • Vepřová krkovice 600 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek 2 strouž.
  • Kmín mletý 1 člž
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Med 2 plž
  • Žampiony 500 g
  • Bílé víno 300 ml
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Fazolky zelené 150 g
  • Chřest zelený 200 g
  • Cibulka jarní 1 svaz.
  • Ředkvičky 150 g
  • Máslo 30 g
  • Olej olivový 50 ml
  • Vepřová krkovice 600 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek 2 strouž.
  • Kmín mletý 1 člž
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Med 2 plž
  • Žampiony 500 g
  • Bílé víno 300 ml
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Fazolky zelené 150 g
  • Chřest zelený 200 g

Příprava

1
Krkovici nakrájejte na 4 stejně široké steaky a vložte je do mísy. Přidejte 30 ml olivového oleje, sůl, pepř a promíchejte.
2
Prolisujte 2 očištěné stroužky česneku, smíchejte je s mletým kmínem a dijonskou hořčicí. Směs přidejte k masu a opět vše dobře promíchejte a vmasírujte do masa.
3
Nadrobno nasekaný rozmarýn smíchejte s 2 lžícemi medu a dejte stranou.
4
Vsypte 500 g očištěných žampionů na rozpálenou pánev a za stálého míchání je 3 minuty restujte. Stáhněte stupeň ohřevu a zalijte žampiony 300 ml červeného vína. Chvilku poduste, osolte a opepřete. Nakonec přidejte 30 g másla, nasekanou petrželku, promíchejte a dejte stranou.
5
Fazolky, ředkvičky, jarní cibulky i chřest očistěte a postupně po jednom druhu grilujte ze všech stran na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi. Přendejte na servírovací tác, zakápněte zbylými 20 ml olivového oleje, osolte a opepřete.
6
Maso opečte na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi 6 minut z obou stran. Minutu před koncem každou stranu potřete medovobylinkovou marinádou. šťavnatou vepřovou krkovičku ihned servírujte spolu s připravenými žampiony, zeleninou a sklenkou Svatovavřineckého Sommelier Collection. Na zdraví a dobrou chuť.
1
Krkovici nakrájejte na 4 stejně široké steaky a vložte je do mísy. Přidejte 30 ml olivového oleje, sůl, pepř a promíchejte.
2
Prolisujte 2 očištěné stroužky česneku, smíchejte je s mletým kmínem a dijonskou hořčicí. Směs přidejte k masu a opět vše dobře promíchejte a vmasírujte do masa.
3
Nadrobno nasekaný rozmarýn smíchejte s 2 lžícemi medu a dejte stranou.
4
Vsypte 500 g očištěných žampionů na rozpálenou pánev a za stálého míchání je 3 minuty restujte. Stáhněte stupeň ohřevu a zalijte žampiony 300 ml červeného vína. Chvilku poduste, osolte a opepřete. Nakonec přidejte 30 g másla, nasekanou petrželku, promíchejte a dejte stranou.
5
Fazolky, ředkvičky, jarní cibulky i chřest očistěte a postupně po jednom druhu grilujte ze všech stran na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi. Přendejte na servírovací tác, zakápněte zbylými 20 ml olivového oleje, osolte a opepřete.
6
Maso opečte na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi 6 minut z obou stran. Minutu před koncem každou stranu potřete medovobylinkovou marinádou. šťavnatou vepřovou krkovičku ihned servírujte spolu s připravenými žampiony, zeleninou a sklenkou Svatovavřineckého Sommelier Collection. Na zdraví a dobrou chuť.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o vepřovém mase měli vědět
    Vepřové maso řadíme mezi červená masa. Na rozdíl od drůbežích mas obsahuje větší množství železa a vitaminy skupiny B. Vybírat bychom vždy měli ty, které obsahují malé množství viditelného tuku.
  • Jak udělat vepřovou krkovičku zdravější
    Vepřovou krkovici můžete nahradit vepřovou pečení. Pokrm poté bude méně kaloričtější. Na tepelnou úpravu použijte kvalitní řepkový olej. Jako přílohu můžete zvolit kvalitní celozrnné pečivo.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 18 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 18 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 18 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.