1
Krkovici nakrájejte na 4 stejně široké steaky a vložte je do mísy. Přidejte 30 ml olivového oleje, sůl, pepř a promíchejte.
2
Prolisujte 2 očištěné stroužky česneku, smíchejte je s mletým kmínem a dijonskou hořčicí. Směs přidejte k masu a opět vše dobře promíchejte a vmasírujte do masa.
3
Nadrobno nasekaný rozmarýn smíchejte s 2 lžícemi medu a dejte stranou.
4
Vsypte 500 g očištěných žampionů na rozpálenou pánev a za stálého míchání je 3 minuty restujte. Stáhněte stupeň ohřevu a zalijte žampiony 300 ml červeného vína. Chvilku poduste, osolte a opepřete. Nakonec přidejte 30 g másla, nasekanou petrželku, promíchejte a dejte stranou.
5
Fazolky, ředkvičky, jarní cibulky i chřest očistěte a postupně po jednom druhu grilujte ze všech stran na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi. Přendejte na servírovací tác, zakápněte zbylými 20 ml olivového oleje, osolte a opepřete.
6
Maso opečte na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi 6 minut z obou stran. Minutu před koncem každou stranu potřete medovobylinkovou marinádou. šťavnatou vepřovou krkovičku ihned servírujte spolu s připravenými žampiony, zeleninou a sklenkou Svatovavřineckého Sommelier Collection. Na zdraví a dobrou chuť.
1
Krkovici nakrájejte na 4 stejně široké steaky a vložte je do mísy. Přidejte 30 ml olivového oleje, sůl, pepř a promíchejte.
2
Prolisujte 2 očištěné stroužky česneku, smíchejte je s mletým kmínem a dijonskou hořčicí. Směs přidejte k masu a opět vše dobře promíchejte a vmasírujte do masa.
3
Nadrobno nasekaný rozmarýn smíchejte s 2 lžícemi medu a dejte stranou.
4
Vsypte 500 g očištěných žampionů na rozpálenou pánev a za stálého míchání je 3 minuty restujte. Stáhněte stupeň ohřevu a zalijte žampiony 300 ml červeného vína. Chvilku poduste, osolte a opepřete. Nakonec přidejte 30 g másla, nasekanou petrželku, promíchejte a dejte stranou.
5
Fazolky, ředkvičky, jarní cibulky i chřest očistěte a postupně po jednom druhu grilujte ze všech stran na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi. Přendejte na servírovací tác, zakápněte zbylými 20 ml olivového oleje, osolte a opepřete.
6
Maso opečte na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi 6 minut z obou stran. Minutu před koncem každou stranu potřete medovobylinkovou marinádou. šťavnatou vepřovou krkovičku ihned servírujte spolu s připravenými žampiony, zeleninou a sklenkou Svatovavřineckého Sommelier Collection. Na zdraví a dobrou chuť.