Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyStaročeská velikonoční nádivka s uzeným masem
Albert logoAlbert logo
  • Staročeská velikonoční nádivka s uzeným masem

Staročeská velikonoční nádivka s uzeným masem

Připravit dobrou velikonoční nádivku není jen tak. Uvnitř musí zůstat krásně vláčná, na povrchu pak křupavá a pečená dozlatova. My vám ale poradíme fígl, jak udělat velikonoční nádivku, kterou si všichni zamilují.
Staročeská velikonoční nádivka s uzeným masem
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Velikonoce

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 30 g
  • Rohlík 7 ks
  • Mléko 200 ml
  • Uzené maso 400 g
  • Kopřivy 2 hrs.
  • Vejce 6 ks
  • Pažitka čerstvá 1 plž
  • Petrželka čerstvá 1 plž
  • Sůl
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Kypřící prášek 1/2 člž
  • Kyselé okurky
  • Máslo 30 g
  • Rohlík 7 ks
  • Mléko 200 ml
  • Uzené maso 400 g
  • Kopřivy 2 hrs.
  • Vejce 6 ks
  • Pažitka čerstvá 1 plž
  • Petrželka čerstvá 1 plž
  • Sůl
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Kypřící prášek 1/2 člž
  • Kyselé okurky

Příprava

1
Vezměte 7 starších rohlíků a nakrájejte je na kostičky. Připravte si 6 vajec a oddělte do dvou misek zvlášť žloutky a zvlášť bílky. Nakrájejte 400 g vařeného uzeného masa na kostičky. Do větší mísy vložte nakrájené rohlíky, zalijte je 200 ml mléka a nechte chvíli stát, aby mléko absorbovaly. Pak je zlehka vymačkejte, zbylé mléko vylijte. Rohlíky pečlivě promíchejte s prošlehanými žloutky.
2
Přimíchejte kostičky uzeného masa. Přidejte 30 g rozpuštěného másla, 2 hrsti nasekaných kopřiv, 1 lžíci nasekané pažitky, 1 lžíci nasekané petrželky a 1/2 lžičky prášku do pečiva. Směs ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
3
Mezitím si předehřejte troubu na 200 °C. Pekáček nebo zapékací mísu vymažte máslem. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho přimíchejte do směsi. Směs nalijte do pekáčku a pečte asi 30 minut dozlatova.
4
Nádivku podávejte s kyselou okurkou a posypanou pažitkou. Pokud chcete chuť nádivky zvýraznit, můžete použít různé druhy masa – kromě uzeného masa se hodí pečené vepřové maso nebo pečená drůbež. Nádivku můžete servírovat jen tak samotnou nebo jako přílohu k masu. Dobrou chuť
1
Vezměte 7 starších rohlíků a nakrájejte je na kostičky. Připravte si 6 vajec a oddělte do dvou misek zvlášť žloutky a zvlášť bílky. Nakrájejte 400 g vařeného uzeného masa na kostičky. Do větší mísy vložte nakrájené rohlíky, zalijte je 200 ml mléka a nechte chvíli stát, aby mléko absorbovaly. Pak je zlehka vymačkejte, zbylé mléko vylijte. Rohlíky pečlivě promíchejte s prošlehanými žloutky.
2
Přimíchejte kostičky uzeného masa. Přidejte 30 g rozpuštěného másla, 2 hrsti nasekaných kopřiv, 1 lžíci nasekané pažitky, 1 lžíci nasekané petrželky a 1/2 lžičky prášku do pečiva. Směs ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
3
Mezitím si předehřejte troubu na 200 °C. Pekáček nebo zapékací mísu vymažte máslem. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho přimíchejte do směsi. Směs nalijte do pekáčku a pečte asi 30 minut dozlatova.
4
Nádivku podávejte s kyselou okurkou a posypanou pažitkou. Pokud chcete chuť nádivky zvýraznit, můžete použít různé druhy masa – kromě uzeného masa se hodí pečené vepřové maso nebo pečená drůbež. Nádivku můžete servírovat jen tak samotnou nebo jako přílohu k masu. Dobrou chuť

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat velikonoční nádivku zdravější
    Klasické pšeničné rohlíky můžete nahradit rohlíky celozrnnými. Maso vybírejte libové bez viditelného tuku nebo je nahraďte kvalitní šunkou. V případě, že jste vegetariáni, tak je zde varianta i pro vás. Maso nahraďte uzeným tempehem. Pokud máte bílky dobře vyšlehané, tak nemusíte přidávat prášek do pečiva.
  • Co byste o uzeném mase měli vědět
    U uzeného masa nejsou dány normy, které by zaručovaly minimální množství masa. Proto se při nákupu uzeného masa dívejte především na kvalitu. Tu vám zaručí množství masa ve výrobku.

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 27.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 29 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 22 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 29 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 27.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 8 dní

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě dnes

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 29 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 22 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 29 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.