1
Do menší misky rozdrobte 30 g čerstvého droždí, přidejte lžíci cukru krupice a zalijte 100 ml vlažného mléka. Promíchejte metličkou, přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a na teplejším místě nechte vzejít kvásek, přibližně 10–15 minut.
2
Do mísy robotu Kenwood Titanium Chef Baker odvažte 500 g hladké mouky, 80 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, špetku soli, ¼ lžičky muškátového oříšku, ¼ lžičky badyánu a nastrouhanou kůru z omytého bio citronu. Přidejte kvásek, ze 2 vajec oddělte žloutky a bílky, žloutky přidejte do mísy a bílky ponechte stranou. Vše zalijte 100 ml vlažného mléka. Pomocí hnětacího háku začněte zpracovávat těsto. Po chvíli přidejte 100 g rozpuštěného vlažného másla a těsto zpracujte do hladké konzistence.
3
Mísu s těstem přikryjte čistou utěrkou a dejte na teplé místo kynout přibližně na 1 až 1 ½ hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Mezitím vsypte 100 g sušených brusinek do menší misky, zalijte 200 ml rumu a dejte stranou. Vykynuté těsto přendejte na pomoučený vál a pomocí nože rozdělte na 6 stejných dílů. Brusinky sceďte. Z každého dílu vytvarujte placku, posypte brusinkami naloženými v rumu, srolujte a uválejte z každého dílu 30 cm dlouhý pramen a upleťte vánočku.
4
Hotovou vánočku nechte ještě ½ hodiny kynout na plechu s pečicím papírem. Vánočku můžete navlhčit vodou pomocí rozprašovače, aby povrch při kynutí neoschl. Poté ji mašlovačkou pomažte rozšlehaným bílkem smíchaným s jednou lžící vody a posypte mandlovými plátky. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C, teplotu ihned snižte na 160 °C a pečte 40 minut dozlatova. Ať už pečete tradiční vánočku, perníčky, nebo cukroví, robot Kenwood Titanium Chef Baker z vás udělá geniálního cukráře.
1
Do menší misky rozdrobte 30 g čerstvého droždí, přidejte lžíci cukru krupice a zalijte 100 ml vlažného mléka. Promíchejte metličkou, přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a na teplejším místě nechte vzejít kvásek, přibližně 10–15 minut.
2
Do mísy robotu Kenwood Titanium Chef Baker odvažte 500 g hladké mouky, 80 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, špetku soli, ¼ lžičky muškátového oříšku, ¼ lžičky badyánu a nastrouhanou kůru z omytého bio citronu. Přidejte kvásek, ze 2 vajec oddělte žloutky a bílky, žloutky přidejte do mísy a bílky ponechte stranou. Vše zalijte 100 ml vlažného mléka. Pomocí hnětacího háku začněte zpracovávat těsto. Po chvíli přidejte 100 g rozpuštěného vlažného másla a těsto zpracujte do hladké konzistence.
3
Mísu s těstem přikryjte čistou utěrkou a dejte na teplé místo kynout přibližně na 1 až 1 ½ hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Mezitím vsypte 100 g sušených brusinek do menší misky, zalijte 200 ml rumu a dejte stranou. Vykynuté těsto přendejte na pomoučený vál a pomocí nože rozdělte na 6 stejných dílů. Brusinky sceďte. Z každého dílu vytvarujte placku, posypte brusinkami naloženými v rumu, srolujte a uválejte z každého dílu 30 cm dlouhý pramen a upleťte vánočku.
4
Hotovou vánočku nechte ještě ½ hodiny kynout na plechu s pečicím papírem. Vánočku můžete navlhčit vodou pomocí rozprašovače, aby povrch při kynutí neoschl. Poté ji mašlovačkou pomažte rozšlehaným bílkem smíchaným s jednou lžící vody a posypte mandlovými plátky. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C, teplotu ihned snižte na 160 °C a pečte 40 minut dozlatova. Ať už pečete tradiční vánočku, perníčky, nebo cukroví, robot Kenwood Titanium Chef Baker z vás udělá geniálního cukráře.