1
Krůtí stehna omyjte, odstraňte zbytky peří a osušte. Česnek oloupejte a stroužky podélně rozkrojte na čtvrtiny. Slaninu nakrájejte na hranolky.
2
Ostrým nožem udělejte do stehen několik zářezů. Do každého pak vložte připravenou slaninu, pár jehliček rozmarýnu a česnek. Osolte, opepřete a dejte do pekáče.
3
Podlijte vodou, pekáč přikryjte pokličkou nebo alobalem a pečte 150 minut v troubě na 180 °C. Poté pečte odkryté ještě 20 minut.
4
Mezitím očistěte chřest a odřízněte dřevnatý konec. Připravte mísu s ledovou vodou a v hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Chřest vařte 2 minuty. Poté jej vyndejte děrovanou naběračkou a ihned ponořte na chvilku do misky s ledovou vodou. Chřest si tak zachová svěží zelenou barvu.
5
Krůtí stehna podávejte s chřestem a nádivkou.
1
Krůtí stehna omyjte, odstraňte zbytky peří a osušte. Česnek oloupejte a stroužky podélně rozkrojte na čtvrtiny. Slaninu nakrájejte na hranolky.
2
Ostrým nožem udělejte do stehen několik zářezů. Do každého pak vložte připravenou slaninu, pár jehliček rozmarýnu a česnek. Osolte, opepřete a dejte do pekáče.
3
Podlijte vodou, pekáč přikryjte pokličkou nebo alobalem a pečte 150 minut v troubě na 180 °C. Poté pečte odkryté ještě 20 minut.
4
Mezitím očistěte chřest a odřízněte dřevnatý konec. Připravte mísu s ledovou vodou a v hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Chřest vařte 2 minuty. Poté jej vyndejte děrovanou naběračkou a ihned ponořte na chvilku do misky s ledovou vodou. Chřest si tak zachová svěží zelenou barvu.
5
Krůtí stehna podávejte s chřestem a nádivkou.