Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠpikovaná krůtí stehna s nádivkou
Albert logoAlbert logo
  • Špikovaná krůtí stehna s nádivkou

Špikovaná krůtí stehna s nádivkou

Špikovaná krůtí stehna s nádivkou
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Velikonoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Krůtí stehna spodní 4 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Sůl
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Pepř
  • Voda 200 ml
  • Chřest zelený 1 svaz.
  • Slanina vcelku 100 g
  • Krůtí stehna spodní 4 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Sůl
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Pepř
  • Voda 200 ml
  • Chřest zelený 1 svaz.
  • Slanina vcelku 100 g

Příprava

1
Krůtí stehna omyjte, odstraňte zbytky peří a osušte. Česnek oloupejte a stroužky podélně rozkrojte na čtvrtiny. Slaninu nakrájejte na hranolky.
2
Ostrým nožem udělejte do stehen několik zářezů. Do každého pak vložte připravenou slaninu, pár jehliček rozmarýnu a česnek. Osolte, opepřete a dejte do pekáče.
3
Podlijte vodou, pekáč přikryjte pokličkou nebo alobalem a pečte 150 minut v troubě na 180 °C. Poté pečte odkryté ještě 20 minut.
4
Mezitím očistěte chřest a odřízněte dřevnatý konec. Připravte mísu s ledovou vodou a v hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Chřest vařte 2 minuty. Poté jej vyndejte děrovanou naběračkou a ihned ponořte na chvilku do misky s ledovou vodou. Chřest si tak zachová svěží zelenou barvu.
5
Krůtí stehna podávejte s chřestem a nádivkou.
1
Krůtí stehna omyjte, odstraňte zbytky peří a osušte. Česnek oloupejte a stroužky podélně rozkrojte na čtvrtiny. Slaninu nakrájejte na hranolky.
2
Ostrým nožem udělejte do stehen několik zářezů. Do každého pak vložte připravenou slaninu, pár jehliček rozmarýnu a česnek. Osolte, opepřete a dejte do pekáče.
3
Podlijte vodou, pekáč přikryjte pokličkou nebo alobalem a pečte 150 minut v troubě na 180 °C. Poté pečte odkryté ještě 20 minut.
4
Mezitím očistěte chřest a odřízněte dřevnatý konec. Připravte mísu s ledovou vodou a v hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Chřest vařte 2 minuty. Poté jej vyndejte děrovanou naběračkou a ihned ponořte na chvilku do misky s ledovou vodou. Chřest si tak zachová svěží zelenou barvu.
5
Krůtí stehna podávejte s chřestem a nádivkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.