Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠpenátový dort s jahodami
Albert logoAlbert logo
  • Špenátový dort s jahodami

Špenátový dort s jahodami

Špenátový dort s jahodami
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Špenát čerstvý 350 g
  • Olej slunečnicový 240 ml
  • Vejce 3 ks
  • Cukr krupicový 275 g
  • Citron 1 ks
  • Kypřící prášek 3 člž
  • Mouka hladká 280 g
  • Mascarpone 250 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 125 ml
  • Jahody 250 g
  • Špenát čerstvý 350 g
  • Olej slunečnicový 240 ml
  • Vejce 3 ks
  • Cukr krupicový 275 g
  • Citron 1 ks
  • Kypřící prášek 3 člž
  • Mouka hladká 280 g
  • Mascarpone 250 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 125 ml
  • Jahody 250 g

Příprava

1
Omyté špenátové listy rozmixujte na pyré. V míse vyšlehejte vejce s 200 g cukru do nadýchané světlé pěny. Postupně do ní přilévejte olej a dobře ho zapracujte. Přidejte špenátové pyré, 2 lžíce citronové šťávy, nastrouhanou citronovou kůru a lehce promíchejte.
2
Prosejte mouku s práškem do pečivaa po lžících ji přimíchejte do tekuté směsi, až získáte hladké, nadýchané těsto. Vlijte do formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem. Pečte asi 40 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Upečený korpus nechte zchladnout na mřížce a poté podélně rozkrojte.
3
Na krém krátce prošlehejte mascarpone se zbylým cukrem. Až se cukr zapracuje, přilijte smetanu a vyšlehejte do nadýchaného krému. Omyjte jahody a 1/3 jich rozpulte.
4
Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Vložte ½ korpusu a potřete 1 cm silnou vrstvou krému. Po obvodu korpusu rozložte rozpůlené jahody řezem ven, na střed vyskládejte celé jahody špičkami nahoru. Jahody lehce zatlačte do krému, zatřete zbylým krémem a zakryjte druhou polovinou korpusu. Dort nechte alespoň 2 hodiny ztuhnout v lednici.
1
Omyté špenátové listy rozmixujte na pyré. V míse vyšlehejte vejce s 200 g cukru do nadýchané světlé pěny. Postupně do ní přilévejte olej a dobře ho zapracujte. Přidejte špenátové pyré, 2 lžíce citronové šťávy, nastrouhanou citronovou kůru a lehce promíchejte.
2
Prosejte mouku s práškem do pečivaa po lžících ji přimíchejte do tekuté směsi, až získáte hladké, nadýchané těsto. Vlijte do formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem. Pečte asi 40 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Upečený korpus nechte zchladnout na mřížce a poté podélně rozkrojte.
3
Na krém krátce prošlehejte mascarpone se zbylým cukrem. Až se cukr zapracuje, přilijte smetanu a vyšlehejte do nadýchaného krému. Omyjte jahody a 1/3 jich rozpulte.
4
Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Vložte ½ korpusu a potřete 1 cm silnou vrstvou krému. Po obvodu korpusu rozložte rozpůlené jahody řezem ven, na střed vyskládejte celé jahody špičkami nahoru. Jahody lehce zatlačte do krému, zatřete zbylým krémem a zakryjte druhou polovinou korpusu. Dort nechte alespoň 2 hodiny ztuhnout v lednici.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.