1
Omyté špenátové listy rozmixujte na pyré. V míse vyšlehejte vejce s 200 g cukru do nadýchané světlé pěny. Postupně do ní přilévejte olej a dobře ho zapracujte. Přidejte špenátové pyré, 2 lžíce citronové šťávy, nastrouhanou citronovou kůru a lehce promíchejte.
2
Prosejte mouku s práškem do pečivaa po lžících ji přimíchejte do tekuté směsi, až získáte hladké, nadýchané těsto. Vlijte do formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem. Pečte asi 40 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Upečený korpus nechte zchladnout na mřížce a poté podélně rozkrojte.
3
Na krém krátce prošlehejte mascarpone se zbylým cukrem. Až se cukr zapracuje, přilijte smetanu a vyšlehejte do nadýchaného krému. Omyjte jahody a 1/3 jich rozpulte.
4
Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Vložte ½ korpusu a potřete 1 cm silnou vrstvou krému. Po obvodu korpusu rozložte rozpůlené jahody řezem ven, na střed vyskládejte celé jahody špičkami nahoru. Jahody lehce zatlačte do krému, zatřete zbylým krémem a zakryjte druhou polovinou korpusu. Dort nechte alespoň 2 hodiny ztuhnout v lednici.
1
Omyté špenátové listy rozmixujte na pyré. V míse vyšlehejte vejce s 200 g cukru do nadýchané světlé pěny. Postupně do ní přilévejte olej a dobře ho zapracujte. Přidejte špenátové pyré, 2 lžíce citronové šťávy, nastrouhanou citronovou kůru a lehce promíchejte.
2
Prosejte mouku s práškem do pečivaa po lžících ji přimíchejte do tekuté směsi, až získáte hladké, nadýchané těsto. Vlijte do formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem. Pečte asi 40 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Upečený korpus nechte zchladnout na mřížce a poté podélně rozkrojte.
3
Na krém krátce prošlehejte mascarpone se zbylým cukrem. Až se cukr zapracuje, přilijte smetanu a vyšlehejte do nadýchaného krému. Omyjte jahody a 1/3 jich rozpulte.
4
Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Vložte ½ korpusu a potřete 1 cm silnou vrstvou krému. Po obvodu korpusu rozložte rozpůlené jahody řezem ven, na střed vyskládejte celé jahody špičkami nahoru. Jahody lehce zatlačte do krému, zatřete zbylým krémem a zakryjte druhou polovinou korpusu. Dort nechte alespoň 2 hodiny ztuhnout v lednici.