Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠpenátové ravioly
Albert logoAlbert logo
  • Špenátové ravioly

Špenátové ravioly

Špenátové ravioly
Snadné
0-15 minut
4/5
Italská

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Mouka hladká 250 g
  • Olej olivový 1 člž
  • Vejce 2 ks
  • Voda 1,5 plž
  • Parmazán 2 hrs.
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Špenát mražený 300 g
  • Feta 100 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 2 plž
  • Mouka hladká 250 g
  • Olej olivový 1 člž
  • Vejce 2 ks
  • Voda 1,5 plž
  • Parmazán 2 hrs.
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Špenát mražený 300 g
  • Feta 100 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
V misce rozšlehám vejce, vodu, olej, osolím a polovinu vliju do důlku uprostřed hromádky mouky. Nožem míchám opatrně mouku s vejcem v kašičku tak, aby se mi nerozlilo po válu.
2
Přidám zbývající polovinu rozšlehaného vajíčka a míchám tak dlouho, až se vše propojí.
3
TIP
4
Náplň do raviol může být nejrůznější. Z mletého masa, připraveného jako na čevabčiči, z několika sýrů nebo nasladko. Dobré jsou s povidly sypané strouhaným perníkem nebo s kostičkou čokolády, přelité malinami povařenými s cukrem.
5
Těsto důkladně zpracuju. Pokud je moc řídké a lepí se na vál, přidám mouku. Hladké těsto dám vychladnout do led-nice a připravím si náplň. Na másle osmahnu cibulku, pak česnek, přidám čerstvý špenát, nechám chvíli dusit. Do pánve k tomu přidám sýr, opepřím, případně osolím. Dusím pár minut a nechám vychladnout.
6
Těsto rozválím natenko, rozkrojím na dva díly, na jeden nasázím hromádky špenátu, hranou ruky a pak prsty zmáčknu těsta k sobě a projedu rádýlkem nebo nožem. Zbylé těsto znovu vyválím. Ravioly házím do osolené vroucí vody a vařím 4–8 minut. Na talíři je pokapu máslem a posypu parmazánem.
1
V misce rozšlehám vejce, vodu, olej, osolím a polovinu vliju do důlku uprostřed hromádky mouky. Nožem míchám opatrně mouku s vejcem v kašičku tak, aby se mi nerozlilo po válu.
2
Přidám zbývající polovinu rozšlehaného vajíčka a míchám tak dlouho, až se vše propojí.
3
TIP
4
Náplň do raviol může být nejrůznější. Z mletého masa, připraveného jako na čevabčiči, z několika sýrů nebo nasladko. Dobré jsou s povidly sypané strouhaným perníkem nebo s kostičkou čokolády, přelité malinami povařenými s cukrem.
5
Těsto důkladně zpracuju. Pokud je moc řídké a lepí se na vál, přidám mouku. Hladké těsto dám vychladnout do led-nice a připravím si náplň. Na másle osmahnu cibulku, pak česnek, přidám čerstvý špenát, nechám chvíli dusit. Do pánve k tomu přidám sýr, opepřím, případně osolím. Dusím pár minut a nechám vychladnout.
6
Těsto rozválím natenko, rozkrojím na dva díly, na jeden nasázím hromádky špenátu, hranou ruky a pak prsty zmáčknu těsta k sobě a projedu rádýlkem nebo nožem. Zbylé těsto znovu vyválím. Ravioly házím do osolené vroucí vody a vařím 4–8 minut. Na talíři je pokapu máslem a posypu parmazánem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.