1
Špenát spařte vroucí vodou, pak jej nechte okapat, důkladně osušte a nadrobno nasekejte.
2
Ve velké míse smíchejte špenát, petrželku, rozmačkaný stroužek česneku, tvaroh, mouku, vejce, parmazán a muškátový oříšek.
3
Směs podle chuti osolte a opepřete.
4
Ze směsi odebírejte a tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu.
5
Vzniklé noky dejte na 30 minut do lednice.
6
Noky vařte ve vroucí osolené vodě – vždy počkejte, až vyplavou na povrch, a pak ještě 1 minutu povařte.
7
Servírujte posypané parmazánem, zastříknuté olejem, s hnízdem rukoly.
1
Špenát spařte vroucí vodou, pak jej nechte okapat, důkladně osušte a nadrobno nasekejte.
2
Ve velké míse smíchejte špenát, petrželku, rozmačkaný stroužek česneku, tvaroh, mouku, vejce, parmazán a muškátový oříšek.
3
Směs podle chuti osolte a opepřete.
4
Ze směsi odebírejte a tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu.
5
Vzniklé noky dejte na 30 minut do lednice.
6
Noky vařte ve vroucí osolené vodě – vždy počkejte, až vyplavou na povrch, a pak ještě 1 minutu povařte.
7
Servírujte posypané parmazánem, zastříknuté olejem, s hnízdem rukoly.