Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠpenátová polévka
Albert logoAlbert logo
  • Špenátová polévka

Špenátová polévka

Špenátová polévka je jednoduchý a zdravý pokrm, který je ideální pro každodenní večeři. Tento recept kombinuje čerstvý špenát, brambory, cibuli a česnek, které se vaří ve vývaru a mléce. Polévka je dochucena citronovou kůrou, muškátovým oříškem a smetanou ke šlehání, což jí dodává jemnou a krémovou konzistenci.
Špenátová polévka
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Brambory 1 ks
  • Mléko 600 ml
  • Vývar kuřecí 450 ml
  • Špenát čerstvý 450 g
  • Citronová kůra 1/2 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový oříšek
  • Máslo 50 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Brambory 1 ks
  • Mléko 600 ml
  • Vývar kuřecí 450 ml
  • Špenát čerstvý 450 g
  • Citronová kůra 1/2 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový oříšek
  • Máslo 50 g

Příprava

1
Máslo rozpusťte ve velké pánvi, přidejte cibuli a česnek a pomalu je pět až šest minut smažte doměkka. Přidejte brambor a smažte ještě jednu minutu. Přilijte vývar a osm až deset minut ohřívejte, dokud se polévka nezačne vařit. Pak přilijte mléko a vše opět přiveďte k varu.
2
Přidejte polovinu špenátu spolu s citronovou kůrou a vařte patnáct minut, aby se špenát úplně rozpadl. Nechte vychladnout a pak polévku rozmixujte se zbylým špenátem dohladka. Vraťte do hrnce, ohřejte, osolte a dokořeňte. Když bude polévka moc hustá, přidejte ještě trochu vývaru. V miskách můžete dochutit lžící smetany nebo v ní můžete ,utopit‘ pošírovaná vejce.
1
Máslo rozpusťte ve velké pánvi, přidejte cibuli a česnek a pomalu je pět až šest minut smažte doměkka. Přidejte brambor a smažte ještě jednu minutu. Přilijte vývar a osm až deset minut ohřívejte, dokud se polévka nezačne vařit. Pak přilijte mléko a vše opět přiveďte k varu.
2
Přidejte polovinu špenátu spolu s citronovou kůrou a vařte patnáct minut, aby se špenát úplně rozpadl. Nechte vychladnout a pak polévku rozmixujte se zbylým špenátem dohladka. Vraťte do hrnce, ohřejte, osolte a dokořeňte. Když bude polévka moc hustá, přidejte ještě trochu vývaru. V miskách můžete dochutit lžící smetany nebo v ní můžete ,utopit‘ pošírovaná vejce.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Špenát v kuchyni
    Špenát lze konzumovat syrový v salátech, vařený, dušený nebo jako součást různých pokrmů, jako jsou polévky, omáčky, těstoviny a náplně do pečiva. Je také oblíbený v smoothies.
  • Pěstování špenátu
    Špenát je rychle rostoucí plodina, která se snadno pěstuje v mírném podnebí. Může být pěstován na jaře a na podzim, protože preferuje chladnější teploty. Pokud máte na vaší zahríádce kousek místa, určitě doporučujeme tuto zdravou rostlinku pěstovat. Není nic chutnějšího než čerstvý špenát z vlastní zahrádky.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 17 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 17 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 17 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 17 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.