Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠpenátová polévka se ztraceným vejcem
Albert logoAlbert logo
  • Špenátová polévka se ztraceným vejcem

Špenátová polévka se ztraceným vejcem

K zelenému čtvrtku neodmyslitelně patří zelené jídlo. Polévka z jarního baby špenátu bude skvělá volba.
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Velikonoce
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Česnek 3 strouž.
  • Cibulka jarní 1 svaz.
  • Brambory 1 ks
  • Špenát čerstvý 500 g
  • Mléko BIO 500 ml
  • Sůl
  • Bílý pepř
  • Kvasný ocet
  • Vejce 4 ks
  • Parmazán 100 g
  • Máslo 3 plž
  • Česnek 3 strouž.
  • Cibulka jarní 1 svaz.
  • Brambory 1 ks
  • Špenát čerstvý 500 g
  • Mléko BIO 500 ml
  • Sůl
  • Bílý pepř
  • Kvasný ocet
  • Vejce 4 ks
  • Parmazán 100 g
  • Máslo 3 plž

Příprava

1
Na rozehřátém másle opečte nakrájenou cibulku, česnek a syrovou bramboru nastrouhanou najemno. Přidejte špenát, zalijte mlékem, osolte, opepřete a 10 minut vařte. Poté rozmixujte dohladka.
2
Ve velkém hrnci dejte vařit dostatek vody s octem – 1 lžíce octa na litr vody. Vajíčko rozklepněte do hrnku nebo naběračky, vždy jen jedno. Lžící roztočte vodu v hrnci tak, aby se uprostřed udělal vír. Přesně do jeho středu opatrně vyklopte vejce a vařte přesně tři minuty. Lžící si můžete trochu pomoci, aby se bílek pěkně obalil kolem žloutku. Pošírované vajíčko vyndejte děrovanou naběračkou a stejně postupujte také s ostatními vajíčky.
3
Na každou porci polévky dejte ztracené vajíčko a posypte parmazánem.
1
Na rozehřátém másle opečte nakrájenou cibulku, česnek a syrovou bramboru nastrouhanou najemno. Přidejte špenát, zalijte mlékem, osolte, opepřete a 10 minut vařte. Poté rozmixujte dohladka.
2
Ve velkém hrnci dejte vařit dostatek vody s octem – 1 lžíce octa na litr vody. Vajíčko rozklepněte do hrnku nebo naběračky, vždy jen jedno. Lžící roztočte vodu v hrnci tak, aby se uprostřed udělal vír. Přesně do jeho středu opatrně vyklopte vejce a vařte přesně tři minuty. Lžící si můžete trochu pomoci, aby se bílek pěkně obalil kolem žloutku. Pošírované vajíčko vyndejte děrovanou naběračkou a stejně postupujte také s ostatními vajíčky.
3
Na každou porci polévky dejte ztracené vajíčko a posypte parmazánem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.