1
Mouku s vejci a špetkou soli důkladně promíchejte. Vlijte mléko a vypracujte hladké těsto. Dejte stranou.
2
V pánvi na 5 g sádla zpěňte najemno pokrájenou cibuli. Po 2 minutách vsypte zelí, zasypte cukrem a 5 minut restujte.
3
V druhé pánvi na zbylém sádle opečte kolečka klobás a půlky růžičkové kapusty dozlatova. Přisypte hotové zelí.
4
Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu, dobře osolte a přes síto na halušky propasírujte těsto do vody. Špecle vařte 2 minuty, sceďte a vmíchejte k zelné směsi.
5
Hotové špecle vmíchejte ke klobáskám se zelím. Podávejte posypané petrželkou, s opepřeným kozím jogurtem.
1
Mouku s vejci a špetkou soli důkladně promíchejte. Vlijte mléko a vypracujte hladké těsto. Dejte stranou.
2
V pánvi na 5 g sádla zpěňte najemno pokrájenou cibuli. Po 2 minutách vsypte zelí, zasypte cukrem a 5 minut restujte.
3
V druhé pánvi na zbylém sádle opečte kolečka klobás a půlky růžičkové kapusty dozlatova. Přisypte hotové zelí.
4
Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu, dobře osolte a přes síto na halušky propasírujte těsto do vody. Špecle vařte 2 minuty, sceďte a vmíchejte k zelné směsi.
5
Hotové špecle vmíchejte ke klobáskám se zelím. Podávejte posypané petrželkou, s opepřeným kozím jogurtem.