1
Troubu předehřejte na 220 °C horkovzduch. Kastrol nebo formu o průměru 23 cm vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
2
Každou klobásku obalte plátkem slaniny.
3
V míse promíchejte 150 g hladké mouky, hořčiné semínko a 1 lžíci soli. V další míse rozšlehejte vejce s mlékem a do směsi přimíchejte ochucenou mouku. Vše vlijte do formy, vyskládejte klobáskami, posypte rozmarýnem a pečte 25–30 minut dozlatova.
4
Na omáčku opečte na másle nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata. Zaprašte moukou a restujte dohněda. Zalijte vínem a vývarem, přisypte 4 snítky rozmarýnu a vařte 25 minut na mírném ohni do zhoustnutí. Přidejte sirup z černého rybízu, povařte další 3 minuty a podávejte ke koláči.
1
Troubu předehřejte na 220 °C horkovzduch. Kastrol nebo formu o průměru 23 cm vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.
2
Každou klobásku obalte plátkem slaniny.
3
V míse promíchejte 150 g hladké mouky, hořčiné semínko a 1 lžíci soli. V další míse rozšlehejte vejce s mlékem a do směsi přimíchejte ochucenou mouku. Vše vlijte do formy, vyskládejte klobáskami, posypte rozmarýnem a pečte 25–30 minut dozlatova.
4
Na omáčku opečte na másle nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata. Zaprašte moukou a restujte dohněda. Zalijte vínem a vývarem, přisypte 4 snítky rozmarýnu a vařte 25 minut na mírném ohni do zhoustnutí. Přidejte sirup z černého rybízu, povařte další 3 minuty a podávejte ke koláči.