1
Smíchejte mouku, vejce, vodu a sůl. Vypracujte těsto a nechte 10 minut odležet.
2
Očištěnou cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky. Ementál nastrouhejte nahrubo.
3
Na pánvi rozehřejte máslo. Cibuli opečte dozlatova. Pak přidejte slaninu a opékejte dalších 5 minut.
4
Z těsta přes haluškové síto protlačte spätzle do vroucí osolené vody. Vařte 3 minuty
a poté sceďte.
5
Uvařené spätzle smíchejte s opečenou cibulkou a slaninou. Přidejte nastrouhaný ementál a nasekanou petrželovou nať. Promíchejte a hned servírujte.
1
Smíchejte mouku, vejce, vodu a sůl. Vypracujte těsto a nechte 10 minut odležet.
2
Očištěnou cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky. Ementál nastrouhejte nahrubo.
3
Na pánvi rozehřejte máslo. Cibuli opečte dozlatova. Pak přidejte slaninu a opékejte dalších 5 minut.
4
Z těsta přes haluškové síto protlačte spätzle do vroucí osolené vody. Vařte 3 minuty
a poté sceďte.
5
Uvařené spätzle smíchejte s opečenou cibulkou a slaninou. Přidejte nastrouhaný ementál a nasekanou petrželovou nať. Promíchejte a hned servírujte.