1
Maso naklepejte, každý plátek osolte a opepřete, potřete hořčicí a poklaďte kouskem párku (rozděleného podélně na 4 díly), vejcem natvrdo (na čtvrtiny), čtvrtkou cibule, okurkou (nakrájenou podélně na půlku) a slaninou. Maso zaviňte a převažte provázkem.
2
Velkou cibuli nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte sádlo a slaninu, přidejte kostičky cibule a opečte. Přidejte závitky a opečte je ze všech stran. Zalijte horkým vývarem tak, aby bylo maso do poloviny ponořené, a duste 1,5 hodiny doměkka. Občas obraťte a podlijte.
3
Ptáčky vyjměte, zvyšte teplotu plotýnky a nechte odpařit všechnu tekutinu až na tuk. Pak přisypte mouku, osmahněte ji dozlatova, vmíchejte 2 lžičky hořčice a orestujte. Zalijte zbylým vývarem, případně dolijte vodou či lákem z okurek. Zahuštěnou šťávu prošlehejte metličkou a vařte ji na mírnějším ohni půl hodiny, občas zamíchejte. Jakmile začne vystupovat opět tuk na hladinu a mouka je provařená, přeceďte šťávu přes jemný cedník. Vraťte do ní ptáčky, nechte je prohřát a podávejte, nejlépe s rýží.
1
Maso naklepejte, každý plátek osolte a opepřete, potřete hořčicí a poklaďte kouskem párku (rozděleného podélně na 4 díly), vejcem natvrdo (na čtvrtiny), čtvrtkou cibule, okurkou (nakrájenou podélně na půlku) a slaninou. Maso zaviňte a převažte provázkem.
2
Velkou cibuli nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte sádlo a slaninu, přidejte kostičky cibule a opečte. Přidejte závitky a opečte je ze všech stran. Zalijte horkým vývarem tak, aby bylo maso do poloviny ponořené, a duste 1,5 hodiny doměkka. Občas obraťte a podlijte.
3
Ptáčky vyjměte, zvyšte teplotu plotýnky a nechte odpařit všechnu tekutinu až na tuk. Pak přisypte mouku, osmahněte ji dozlatova, vmíchejte 2 lžičky hořčice a orestujte. Zalijte zbylým vývarem, případně dolijte vodou či lákem z okurek. Zahuštěnou šťávu prošlehejte metličkou a vařte ji na mírnějším ohni půl hodiny, občas zamíchejte. Jakmile začne vystupovat opět tuk na hladinu a mouka je provařená, přeceďte šťávu přes jemný cedník. Vraťte do ní ptáčky, nechte je prohřát a podávejte, nejlépe s rýží.