1
V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a přidejte na kolečka nakrájených 200 g klobásy chorizo. Po opečení ji vyjměte z pánve ven. Přidejte další lžíci oleje a krátce opečte nadrobno nakrájenou 1 cibuli a nasekané 3 stroužky česneku.
2
Přidejte k cibuli nadrobno nakrájenou 1 červenou papriku a 1 nadrobno nakrájené rajče. Chvíli opékejte a přidejte na nudličky pokrájených 300 g kuřecích řízků. Opékejte 5 minut. Vsypte 300 g rýže na rizoto a promíchejte. Vraťte do pánve klobásu, jen pár koleček si nechte na závěrečné zdobení pokrmu.
3
Do pánve vlijte 900 ml kuřecího vývaru a zasypte balením šafránu. Za stálého míchání duste zprudka 3 minuty. Poté plamen stáhněte a 10 minut vařte bez míchání. Nechte jednoduše lehce probublávat, ať se vstřebává vývar.
4
Po uplynutí 10 minut přidejte na povrch 400 g očištěných krevet a 1 hrst fazolových lusků. Lehce krevety i lusky vmáčkněte do rýže, ať se také uvaří. Nechte takto dusit 7 minut. Na závěr nazdobte kolečky choriza a posypte hrstí nasekané hladkolisté petrželky. V kuchyni to během vaření bude vonět jako ve Španělsku. Přejeme dobrou chuť.
1
V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a přidejte na kolečka nakrájených 200 g klobásy chorizo. Po opečení ji vyjměte z pánve ven. Přidejte další lžíci oleje a krátce opečte nadrobno nakrájenou 1 cibuli a nasekané 3 stroužky česneku.
2
Přidejte k cibuli nadrobno nakrájenou 1 červenou papriku a 1 nadrobno nakrájené rajče. Chvíli opékejte a přidejte na nudličky pokrájených 300 g kuřecích řízků. Opékejte 5 minut. Vsypte 300 g rýže na rizoto a promíchejte. Vraťte do pánve klobásu, jen pár koleček si nechte na závěrečné zdobení pokrmu.
3
Do pánve vlijte 900 ml kuřecího vývaru a zasypte balením šafránu. Za stálého míchání duste zprudka 3 minuty. Poté plamen stáhněte a 10 minut vařte bez míchání. Nechte jednoduše lehce probublávat, ať se vstřebává vývar.
4
Po uplynutí 10 minut přidejte na povrch 400 g očištěných krevet a 1 hrst fazolových lusků. Lehce krevety i lusky vmáčkněte do rýže, ať se také uvaří. Nechte takto dusit 7 minut. Na závěr nazdobte kolečky choriza a posypte hrstí nasekané hladkolisté petrželky. V kuchyni to během vaření bude vonět jako ve Španělsku. Přejeme dobrou chuť.