1
Olivový olej rozpalte v pánvi a pak na něm krátce – zhruba dvě minuty – orestujte česnek, přidejte špenát a nechte zavadnout. Promíchejte, osolte a počkejte, až zchladne. Špenát přendejte do cedníku a nechte odkapat veškerou tekutinu (můžete ho i lehce vyždímat), pak ho nahrubo nasekejte na prkénku a přendejte do misky. Přidejte okapaná a nahrubo nakrájená rajčata, sýr, jedno vejce a pořádně promíchejte.
2
Listové těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše, rádýlkem nakrájejte na čtverce o straně jedenáct centimetrů, doprostřed každého dejte větší lžíci špenátu, přehněte do trojúhelníku a obě vzniklé hrany ještě zamáčkněte vidličkou. Šátečky potřete rozšlehaným druhým vajíčkem a posypejte sezamovými semínky. Pečte při teplotě 180 °c zhruba dvacet minut.