1
Dýni překrojte na polovinu, vydlabejte semínka a oloupejte slupku. Dužinu nakrájejte na kostky a přesuňte do hrnce. Posolte, podlijte trochou vody a nechte 10–15 minut podusit pod pokličkou doměkka. Občas zamíchejte a hlídejte, aby se dýně nezačala příliš rozpadat.
2
Špagety uvařte podle návodu. Až je budete slévat, nechte si stranou 3–4 lžíce vody, ve které se špagety vařily. Uvařené špagety vraťte do hrnce a přidejte k nim dýni.
3
Na pánvi rozehřejte máslo. Přidejte šalvěj a po chvilce zalijte citronovou šťávou. Nechte minutu bublat a poté nalijte na špagety. Přidejte polovinu parmazánu a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Každou porci posypte na talíři zbylým parmazánem.
1
Dýni překrojte na polovinu, vydlabejte semínka a oloupejte slupku. Dužinu nakrájejte na kostky a přesuňte do hrnce. Posolte, podlijte trochou vody a nechte 10–15 minut podusit pod pokličkou doměkka. Občas zamíchejte a hlídejte, aby se dýně nezačala příliš rozpadat.
2
Špagety uvařte podle návodu. Až je budete slévat, nechte si stranou 3–4 lžíce vody, ve které se špagety vařily. Uvařené špagety vraťte do hrnce a přidejte k nim dýni.
3
Na pánvi rozehřejte máslo. Přidejte šalvěj a po chvilce zalijte citronovou šťávou. Nechte minutu bublat a poté nalijte na špagety. Přidejte polovinu parmazánu a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Každou porci posypte na talíři zbylým parmazánem.