Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠpagety puttanesca
Albert logoAlbert logo
  • Špagety puttanesca

Špagety puttanesca

Špagety puttanesca jsou klasickým italským pokrmem, který kombinuje ančovičky, olivy, kapary a rajčata. Tento jednoduchý a chutný recept vás přenese do slunné Itálie.
Špagety puttanesca
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Mouka hladká 600 g
  • Vejce 6 ks
  • Pepř
  • Česnek 4 strouž.
  • Sůl
  • Olej olivový
  • Ančovičky filety 3 ks
  • Chilli paprička 2 ks
  • Olivy černé 1 hrs.
  • Rajčata cherry 2 hrs.
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Parmazán
  • Mouka hladká 600 g
  • Vejce 6 ks
  • Pepř
  • Česnek 4 strouž.
  • Sůl
  • Olej olivový
  • Ančovičky filety 3 ks
  • Chilli paprička 2 ks
  • Olivy černé 1 hrs.
  • Rajčata cherry 2 hrs.
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Parmazán

Příprava

1
ZÁKLADNÍ RECEPT NA TĚSTO:
2
Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
3
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.
4
ŠPAGETY:
5
Rozválený plát těsta srolujte po délce do závinu. Sekáčkem nebo velkým nožem krájejte asi 2 mm široké proužky.
6
ŠPAGETY PUTTANESCA:
7
Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Těsto podle základního receptu vyválejte a nakrájejte z něj špagety podle výše uvedeného postupu. Do pánve nalijte větší množství olivového oleje, přidejte česnek, ančovičky a chilli papričky. Přidejte olivy a opékejte zhruba 2 minuty, dokud nezačne mít česnek zlatavou barvu a ančovičky se nerozpadnou. Přidejte cherry rajčátka, přilijte trochu vařící vody, kterou máte připravenou na těstoviny, a přiklopte. Duste 3–4 minuty, až rajčátka změknou. Těstoviny vhoďte do hrnce s vařící vodou a vařte zhruba 2 minuty. Slijte je, ale nechte si stranou asi 200 ml vody, v níž se vařily. Do omáčky přidejte bazalkové lístečky a těstoviny spolu s vodou, kterou jste si nechali stranou (těstoviny se nebudou lepit), a zlehka promíchejte. Osolte, opepřete a podávejte s parmazánem.
1
ZÁKLADNÍ RECEPT NA TĚSTO:
2
Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
3
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.
4
ŠPAGETY:
5
Rozválený plát těsta srolujte po délce do závinu. Sekáčkem nebo velkým nožem krájejte asi 2 mm široké proužky.
6
ŠPAGETY PUTTANESCA:
7
Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Těsto podle základního receptu vyválejte a nakrájejte z něj špagety podle výše uvedeného postupu. Do pánve nalijte větší množství olivového oleje, přidejte česnek, ančovičky a chilli papričky. Přidejte olivy a opékejte zhruba 2 minuty, dokud nezačne mít česnek zlatavou barvu a ančovičky se nerozpadnou. Přidejte cherry rajčátka, přilijte trochu vařící vody, kterou máte připravenou na těstoviny, a přiklopte. Duste 3–4 minuty, až rajčátka změknou. Těstoviny vhoďte do hrnce s vařící vodou a vařte zhruba 2 minuty. Slijte je, ale nechte si stranou asi 200 ml vody, v níž se vařily. Do omáčky přidejte bazalkové lístečky a těstoviny spolu s vodou, kterou jste si nechali stranou (těstoviny se nebudou lepit), a zlehka promíchejte. Osolte, opepřete a podávejte s parmazánem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 20 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 11.12.2024 do 17.12.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 20 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.