1
Rajčata omyjte, vykrojte stopku a na opačném konci „vyřízněte“ křížek.
2
Dejte do mísy, zalijte vroucí vodou a nechte 30–45 vteřin máčet, pak rajčata vyjměte lžící, ponořte do studené vody a koncem nožíku je oloupejte.
3
Rozčtvrťte a zbylé kusy pokrájejte na kostičky.
4
V hrnci rozpalte olej, a pak na něm pozvolna osmahněte česnek, stáhněte plamen, přidejte ančovičky a vařečkou je rozmělněte.
5
Zamíchejte, přidejte olivy, kapary a rajčata. Ochuťte pepřem a solí a nechte půl hodiny dusit. Občas zamíchejte.
6
Mezitím ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu na způsob al dente neboli na skus.
7
Sceďte a promíchejte je s rajčatovou omáčkou. Posypte parmazánem a ozdobte bazalkou.
1
Rajčata omyjte, vykrojte stopku a na opačném konci „vyřízněte“ křížek.
2
Dejte do mísy, zalijte vroucí vodou a nechte 30–45 vteřin máčet, pak rajčata vyjměte lžící, ponořte do studené vody a koncem nožíku je oloupejte.
3
Rozčtvrťte a zbylé kusy pokrájejte na kostičky.
4
V hrnci rozpalte olej, a pak na něm pozvolna osmahněte česnek, stáhněte plamen, přidejte ančovičky a vařečkou je rozmělněte.
5
Zamíchejte, přidejte olivy, kapary a rajčata. Ochuťte pepřem a solí a nechte půl hodiny dusit. Občas zamíchejte.
6
Mezitím ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu na způsob al dente neboli na skus.
7
Sceďte a promíchejte je s rajčatovou omáčkou. Posypte parmazánem a ozdobte bazalkou.