1
Do hrnce vlijte 60 ml vody, 60 ml mléka a přidejte 50 g másla. Směs pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte 85 g mouky spolu s ½ lžičky soli. Hrnec s mlékem sejměte z plotny a stěrkou rychle vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu za stálého míchání těsto odpalujte. Bude hotové, až na dně hrnce vznikne bílá vrstvička. Těsto přendejte do robotu, míchejte, až zchladne na 40 °C. Poté postupně zašlehejte 3 vejce. Těsto přendejte do cukrářského pytlíku a na plech opatřený pečicím papírem nastříkejte bochánky o průměru 4 cm.
2
Profiterolky poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty. Poté teplotu stáhněte na 170 °C a dopékejte dalších 30 minut dozlatova. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.
3
V míse vyšlehejte 200 ml smetany, 2 lžíce cukru krupice a 200 g čerstvého sýra na hladký krém. Krém přendejte do cukrářského pytlíku s úzkou zdobicí špičkou a zespodu postupně plňte krémem profiterolky. V žáruvzdorné misce rozpusťte 50 g hořké čokolády nad vodní lázní. Totéž opakujte i se 150 g bílé čokolády. Polovinu hořké čokolády vmíchejte do bílé, aby se lehce obarvila. V obarvené čokoládě postupně namáčejte profiterolky z levé a pravé strany tak, aby vznikl sobí obličej. Pomocí párátka dozdobte očka z hořké čokolády.
4
Preclíky nalámejte tak, aby vznikly jednotlivé parůžky. Ty na profiterolky připevněte také pomocí obarvené čokolády. Můžete je i malinko zapíchnout do profiterolek. Stejný postup opakujte pro přilepení brusinek jakožto čumáčků. Profiterolky nechte ztuhnout v lednici a pak ihned podávejte. Sobí spřežení se už těší na své mlsaly!
1
Do hrnce vlijte 60 ml vody, 60 ml mléka a přidejte 50 g másla. Směs pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte 85 g mouky spolu s ½ lžičky soli. Hrnec s mlékem sejměte z plotny a stěrkou rychle vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu za stálého míchání těsto odpalujte. Bude hotové, až na dně hrnce vznikne bílá vrstvička. Těsto přendejte do robotu, míchejte, až zchladne na 40 °C. Poté postupně zašlehejte 3 vejce. Těsto přendejte do cukrářského pytlíku a na plech opatřený pečicím papírem nastříkejte bochánky o průměru 4 cm.
2
Profiterolky poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty. Poté teplotu stáhněte na 170 °C a dopékejte dalších 30 minut dozlatova. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.
3
V míse vyšlehejte 200 ml smetany, 2 lžíce cukru krupice a 200 g čerstvého sýra na hladký krém. Krém přendejte do cukrářského pytlíku s úzkou zdobicí špičkou a zespodu postupně plňte krémem profiterolky. V žáruvzdorné misce rozpusťte 50 g hořké čokolády nad vodní lázní. Totéž opakujte i se 150 g bílé čokolády. Polovinu hořké čokolády vmíchejte do bílé, aby se lehce obarvila. V obarvené čokoládě postupně namáčejte profiterolky z levé a pravé strany tak, aby vznikl sobí obličej. Pomocí párátka dozdobte očka z hořké čokolády.
4
Preclíky nalámejte tak, aby vznikly jednotlivé parůžky. Ty na profiterolky připevněte také pomocí obarvené čokolády. Můžete je i malinko zapíchnout do profiterolek. Stejný postup opakujte pro přilepení brusinek jakožto čumáčků. Profiterolky nechte ztuhnout v lednici a pak ihned podávejte. Sobí spřežení se už těší na své mlsaly!