Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySobí profiterolky
Albert logoAlbert logo
  • Sobí profiterolky

Sobí profiterolky

Sobí profiterolky
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Italská
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
16 porcí
  • Voda 60 ml
  • Mléko plnotučné 60 ml
  • Máslo 50 g
  • Mouka hladká 85 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Vejce 3 ks
  • Cukr moučkový 2 plž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Krémový čerstvý sýr 200 g
  • Čokoláda hořká 50 g
  • Čokoláda bílá 150 g
  • Preclíky solené 50 g
  • Brusinky sušené 1 hrs.
  • Voda 60 ml
  • Mléko plnotučné 60 ml
  • Máslo 50 g
  • Mouka hladká 85 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Vejce 3 ks
  • Cukr moučkový 2 plž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Krémový čerstvý sýr 200 g
  • Čokoláda hořká 50 g
  • Čokoláda bílá 150 g
  • Preclíky solené 50 g
  • Brusinky sušené 1 hrs.

Příprava

1
Do hrnce vlijte 60 ml vody, 60 ml mléka a přidejte 50 g másla. Směs pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte 85 g mouky spolu s ½ lžičky soli. Hrnec s mlékem sejměte z plotny a stěrkou rychle vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu za stálého míchání těsto odpalujte. Bude hotové, až na dně hrnce vznikne bílá vrstvička. Těsto přendejte do robotu, míchejte, až zchladne na 40 °C. Poté postupně zašlehejte 3 vejce. Těsto přendejte do cukrářského pytlíku a na plech opatřený pečicím papírem nastříkejte bochánky o průměru 4 cm.
2
Profiterolky poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty. Poté teplotu stáhněte na 170 °C a dopékejte dalších 30 minut dozlatova. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.
3
V míse vyšlehejte 200 ml smetany, 2 lžíce cukru krupice a 200 g čerstvého sýra na hladký krém. Krém přendejte do cukrářského pytlíku s úzkou zdobicí špičkou a zespodu postupně plňte krémem profiterolky. V žáruvzdorné misce rozpusťte 50 g hořké čokolády nad vodní lázní. Totéž opakujte i se 150 g bílé čokolády. Polovinu hořké čokolády vmíchejte do bílé, aby se lehce obarvila. V obarvené čokoládě postupně namáčejte profiterolky z levé a pravé strany tak, aby vznikl sobí obličej. Pomocí párátka dozdobte očka z hořké čokolády.
4
Preclíky nalámejte tak, aby vznikly jednotlivé parůžky. Ty na profiterolky připevněte také pomocí obarvené čokolády. Můžete je i malinko zapíchnout do profiterolek. Stejný postup opakujte pro přilepení brusinek jakožto čumáčků. Profiterolky nechte ztuhnout v lednici a pak ihned podávejte. Sobí spřežení se už těší na své mlsaly!
1
Do hrnce vlijte 60 ml vody, 60 ml mléka a přidejte 50 g másla. Směs pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte 85 g mouky spolu s ½ lžičky soli. Hrnec s mlékem sejměte z plotny a stěrkou rychle vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu za stálého míchání těsto odpalujte. Bude hotové, až na dně hrnce vznikne bílá vrstvička. Těsto přendejte do robotu, míchejte, až zchladne na 40 °C. Poté postupně zašlehejte 3 vejce. Těsto přendejte do cukrářského pytlíku a na plech opatřený pečicím papírem nastříkejte bochánky o průměru 4 cm.
2
Profiterolky poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty. Poté teplotu stáhněte na 170 °C a dopékejte dalších 30 minut dozlatova. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.
3
V míse vyšlehejte 200 ml smetany, 2 lžíce cukru krupice a 200 g čerstvého sýra na hladký krém. Krém přendejte do cukrářského pytlíku s úzkou zdobicí špičkou a zespodu postupně plňte krémem profiterolky. V žáruvzdorné misce rozpusťte 50 g hořké čokolády nad vodní lázní. Totéž opakujte i se 150 g bílé čokolády. Polovinu hořké čokolády vmíchejte do bílé, aby se lehce obarvila. V obarvené čokoládě postupně namáčejte profiterolky z levé a pravé strany tak, aby vznikl sobí obličej. Pomocí párátka dozdobte očka z hořké čokolády.
4
Preclíky nalámejte tak, aby vznikly jednotlivé parůžky. Ty na profiterolky připevněte také pomocí obarvené čokolády. Můžete je i malinko zapíchnout do profiterolek. Stejný postup opakujte pro přilepení brusinek jakožto čumáčků. Profiterolky nechte ztuhnout v lednici a pak ihned podávejte. Sobí spřežení se už těší na své mlsaly!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 31 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.