1
Do misky rozklepněte vejce a rozšlehejte ho se špetkou soli. Listové těsto rozviňte na plech spolu s pečicím papírem. Přeložte půl centimetru na každém okraji směrem dovnitř a zatlačte dolů, aby se vytvořil „ráfek“. Použijte vidličku a píchněte do okraje těsta, aby se střed během pečení nenafoukl. Rozšlehaným vejcem potřete povrch těsta a dejte ho na 15 minut mrazit.
2
Pak základ z listového těsta pečte 15 minut na 190 °C, dokud těsto nezezlátne a nebude křupavé.
3
Zatímco se peče listové těsto, připravte si chřest a hrášek. Odlomte zdřevnatělé konce chřestu. Hrnec s vodou přiveďte k varu a chřest s hráškem blanšírujte ve vroucí vodě po dobu 2–3 minut. Sceďte a dejte vychladnout.
4
V misce smíchejte ricottu se zakysanou smetanou. Směsí potřete téměř celé upečené těsto a rozložte na něj špenát, zelený hrášek a chřest. Každé vejce rozklepněte, oddělte vaječný žloutek od bílku a opatrně rozmístěte žloutky na koláč.
5
Těsto vraťte do trouby a pečte 15 minut na spodní mřížce. Koláč vyndejte, navrch dejte výhonky hrášku a nasekané opražené lískové ořechy. Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Přejeme, ať vám tento koláč plný jara chutná.
1
Do misky rozklepněte vejce a rozšlehejte ho se špetkou soli. Listové těsto rozviňte na plech spolu s pečicím papírem. Přeložte půl centimetru na každém okraji směrem dovnitř a zatlačte dolů, aby se vytvořil „ráfek“. Použijte vidličku a píchněte do okraje těsta, aby se střed během pečení nenafoukl. Rozšlehaným vejcem potřete povrch těsta a dejte ho na 15 minut mrazit.
2
Pak základ z listového těsta pečte 15 minut na 190 °C, dokud těsto nezezlátne a nebude křupavé.
3
Zatímco se peče listové těsto, připravte si chřest a hrášek. Odlomte zdřevnatělé konce chřestu. Hrnec s vodou přiveďte k varu a chřest s hráškem blanšírujte ve vroucí vodě po dobu 2–3 minut. Sceďte a dejte vychladnout.
4
V misce smíchejte ricottu se zakysanou smetanou. Směsí potřete téměř celé upečené těsto a rozložte na něj špenát, zelený hrášek a chřest. Každé vejce rozklepněte, oddělte vaječný žloutek od bílku a opatrně rozmístěte žloutky na koláč.
5
Těsto vraťte do trouby a pečte 15 minut na spodní mřížce. Koláč vyndejte, navrch dejte výhonky hrášku a nasekané opražené lískové ořechy. Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Přejeme, ať vám tento koláč plný jara chutná.