1
V míse vyšlehejte dohladka 250 g zbylé bramborové kaše nebo zbylých rozmačkaných oloupaných brambor, 130 g hladké mouky prosáté spolu se lžičkou kypřicího prášku, 2 vejci a 130 ml mléka.
2
Rozpalte nepřilnavou pánev na střední teplotu a rozehřejte na ní lžíci másla se 2 lžícemi oleje. Postupně opékejte palačinky po čtyřech najednou, dokud spodní strana nezezlátne a na horní se neobjeví malé bublinky. Poté otočte a opečte dozlatova i z druhé strany.
3
Palačinky vždy vyjměte z pánve a uchovejte v teple, dokud nespotřebujete všechno těsto. Podle potřeby do pánve přidávejte olej a máslo. Rajče rozkojte a lehce opečte na pánvi z obou stran.
4
Nejlépe chutnají s dokřupava opečenou slaninou, míchanými vejci a ozdobené čerstvou bylinkou. Pro ozvláštnění můžete ještě pokapat javorovým sirupem a dodat tak vaší snídani nevšední sladkoslanou chuť.
1
V míse vyšlehejte dohladka 250 g zbylé bramborové kaše nebo zbylých rozmačkaných oloupaných brambor, 130 g hladké mouky prosáté spolu se lžičkou kypřicího prášku, 2 vejci a 130 ml mléka.
2
Rozpalte nepřilnavou pánev na střední teplotu a rozehřejte na ní lžíci másla se 2 lžícemi oleje. Postupně opékejte palačinky po čtyřech najednou, dokud spodní strana nezezlátne a na horní se neobjeví malé bublinky. Poté otočte a opečte dozlatova i z druhé strany.
3
Palačinky vždy vyjměte z pánve a uchovejte v teple, dokud nespotřebujete všechno těsto. Podle potřeby do pánve přidávejte olej a máslo. Rajče rozkojte a lehce opečte na pánvi z obou stran.
4
Nejlépe chutnají s dokřupava opečenou slaninou, míchanými vejci a ozdobené čerstvou bylinkou. Pro ozvláštnění můžete ještě pokapat javorovým sirupem a dodat tak vaší snídani nevšední sladkoslanou chuť.