1
Mouku smíchejte s kypřicím práškem a špetkou soli. Máslo utřete s cukrem a vejci do světlé a nadýchané směsi. Pak obojí spojte v hladké těsto. Nalijte do formy o průměru 22 cm a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi půl hodiny nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
2
Korpus nechte chvíli chladnout ve formě, pak vyklopte a nechte zcela vychladnout. Pak jej horizontálně rozřízněte, ideálně na tři pláty, postačí však klidně na dva. Všechny je pokropte mlékem a potřete vrstvou marmelády.
3
Udělejte krém. Tvaroh, mascarpone, vanilkový cukr a citronovou šťávu vidličkou lehce našlehejte v míse. Smetanu dotuha ušlehejte a pak ji opatrně vmíchejte k tvarohovému základu. Na spodní korpus namažte část krému, přiklopte dalším korpusem, opět potřete (případně dejte poslední korpus) a vršek potřete krémem. Nakonec krémem potřete rovněž boky, aby byl dort celý zahalený v bílém.
4
Vršek posypte strouhaným kokosem a boky kokosovými hoblinami z čerstvého kokosového ořechu. Dort ozdobte papírovými sněženkami.
1
Mouku smíchejte s kypřicím práškem a špetkou soli. Máslo utřete s cukrem a vejci do světlé a nadýchané směsi. Pak obojí spojte v hladké těsto. Nalijte do formy o průměru 22 cm a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi půl hodiny nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
2
Korpus nechte chvíli chladnout ve formě, pak vyklopte a nechte zcela vychladnout. Pak jej horizontálně rozřízněte, ideálně na tři pláty, postačí však klidně na dva. Všechny je pokropte mlékem a potřete vrstvou marmelády.
3
Udělejte krém. Tvaroh, mascarpone, vanilkový cukr a citronovou šťávu vidličkou lehce našlehejte v míse. Smetanu dotuha ušlehejte a pak ji opatrně vmíchejte k tvarohovému základu. Na spodní korpus namažte část krému, přiklopte dalším korpusem, opět potřete (případně dejte poslední korpus) a vršek potřete krémem. Nakonec krémem potřete rovněž boky, aby byl dort celý zahalený v bílém.
4
Vršek posypte strouhaným kokosem a boky kokosovými hoblinami z čerstvého kokosového ořechu. Dort ozdobte papírovými sněženkami.