Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySněhové pusinky s citronovou pěnou
Albert logoAlbert logo
  • Sněhové pusinky s citronovou pěnou

Sněhové pusinky s citronovou pěnou

Sněhové pusinky s citronovou pěnou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vejce 3 ks
  • Cukr krupicový 410 g
  • Citronová kůra 2 plž
  • Smetana ke šlehání 125 ml
  • Karamelizovaný citron
  • Citronová šťáva 60 ml
  • Vinný bílý ocet 1 plž
  • Vaječný bílek 4 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Vejce 3 ks
  • Cukr krupicový 410 g
  • Citronová kůra 2 plž
  • Smetana ke šlehání 125 ml
  • Karamelizovaný citron
  • Citronová šťáva 60 ml
  • Vinný bílý ocet 1 plž
  • Vaječný bílek 4 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž

Příprava

1
Troubu předehřejte na 120 °C a udělejte vanilkové pusinky. Čtyři bílky vyšlehejte do polotuha, postupně a na střídačku přisypávejte 300 g cukru a přidávejte ocet a extrakt a poté nad párou ušlehejte do tuhé a lesklé směsi. Přendejte ji do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem „nakreslete“ 8 pusinek o průměru 10 cm. Pečte (sušte) půl hodiny.
2
Na pěnu dejte žloutky, 110 g cukru a citronovou kůru do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s probublávající vodou a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 3 až 4 minuty do husté a světlé pěny. Nechte zchladnout.
3
Mezitím ušlehejte tři bílky i smetanu dotuha – každé zvlášť. Poté bílky, šlehačku i citronovou šťávu vmíchejte ke žloutkové směsi a 1 hodinu chlaďte.
4
Pusinky po dvou spojujte pěnou, zdobte kolečky karamelizovaných citronů.
1
Troubu předehřejte na 120 °C a udělejte vanilkové pusinky. Čtyři bílky vyšlehejte do polotuha, postupně a na střídačku přisypávejte 300 g cukru a přidávejte ocet a extrakt a poté nad párou ušlehejte do tuhé a lesklé směsi. Přendejte ji do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem „nakreslete“ 8 pusinek o průměru 10 cm. Pečte (sušte) půl hodiny.
2
Na pěnu dejte žloutky, 110 g cukru a citronovou kůru do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s probublávající vodou a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 3 až 4 minuty do husté a světlé pěny. Nechte zchladnout.
3
Mezitím ušlehejte tři bílky i smetanu dotuha – každé zvlášť. Poté bílky, šlehačku i citronovou šťávu vmíchejte ke žloutkové směsi a 1 hodinu chlaďte.
4
Pusinky po dvou spojujte pěnou, zdobte kolečky karamelizovaných citronů.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.