1
Troubu předehřejte na 120 °C a udělejte vanilkové pusinky. Čtyři bílky vyšlehejte do polotuha, postupně a na střídačku přisypávejte 300 g cukru a přidávejte ocet a extrakt a poté nad párou ušlehejte do tuhé a lesklé směsi. Přendejte ji do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem „nakreslete“ 8 pusinek o průměru 10 cm. Pečte (sušte) půl hodiny.
2
Na pěnu dejte žloutky, 110 g cukru a citronovou kůru do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s probublávající vodou a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 3 až 4 minuty do husté a světlé pěny. Nechte zchladnout.
3
Mezitím ušlehejte tři bílky i smetanu dotuha – každé zvlášť. Poté bílky, šlehačku i citronovou šťávu vmíchejte ke žloutkové směsi a 1 hodinu chlaďte.
4
Pusinky po dvou spojujte pěnou, zdobte kolečky karamelizovaných citronů.
1
Troubu předehřejte na 120 °C a udělejte vanilkové pusinky. Čtyři bílky vyšlehejte do polotuha, postupně a na střídačku přisypávejte 300 g cukru a přidávejte ocet a extrakt a poté nad párou ušlehejte do tuhé a lesklé směsi. Přendejte ji do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem „nakreslete“ 8 pusinek o průměru 10 cm. Pečte (sušte) půl hodiny.
2
Na pěnu dejte žloutky, 110 g cukru a citronovou kůru do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s probublávající vodou a ručním elektrickým šlehačem šlehejte 3 až 4 minuty do husté a světlé pěny. Nechte zchladnout.
3
Mezitím ušlehejte tři bílky i smetanu dotuha – každé zvlášť. Poté bílky, šlehačku i citronovou šťávu vmíchejte ke žloutkové směsi a 1 hodinu chlaďte.
4
Pusinky po dvou spojujte pěnou, zdobte kolečky karamelizovaných citronů.