Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySněhobílý třípatrový dort
Albert logoAlbert logo
  • Sněhobílý třípatrový dort

Sněhobílý třípatrový dort

Sněhobílý třípatrový dort
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo
  • Mouka hrubá
  • Zakysaná smetana 2 ks
  • Smetana ke šlehání 1 l
  • Mléko 150 ml
  • Vejce 18 ks
  • Cukr krupicový 920 g
  • Cukr vanilkový 10 ks
  • Kypřící prášek 2,5 ks
  • Mouka hladká 600 g
  • Olej slunečnicový 25 plž
  • Vaječný bílek 6 ks
  • Sušené mléko 200 g
  • Cukr moučkový 100 g
  • Med 1 člž
  • Mandlové aroma
  • Máslo
  • Mouka hrubá
  • Zakysaná smetana 2 ks
  • Smetana ke šlehání 1 l
  • Mléko 150 ml
  • Vejce 18 ks
  • Cukr krupicový 920 g
  • Cukr vanilkový 10 ks
  • Kypřící prášek 2,5 ks
  • Mouka hladká 600 g
  • Olej slunečnicový 25 plž
  • Vaječný bílek 6 ks
  • Sušené mléko 200 g
  • Cukr moučkový 100 g
  • Med 1 člž

Příprava

1
Nejprve upečte jednotlivé korpusy. Největší (spodní) ve formě o průměru 30 cm, prostřední ve formě o průměru 24 cm a nejmenší ve formě o průměru 16 cm. Formy vždy nejprve vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Těsto na jednotlivé korpusy získáte vždy stejným postupem: nejprve vyšlehejte žloutky s vanilkovým cukrem do nadýchané světlejší hmoty, bílky vyšlehejte dotuha, pak je promíchejte s krupicovým cukrem a obě hmoty spojte. Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, přidejte k vaječnému základu a nakonec do něj vmíchejte i olej. Vzniklé těsto nalijte do formy a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Největší korpus asi 35 minut, prostřední 25 minut a nejmenší 20 minut.
2
Korpusy nechte zcela vychladnout, pak je horizontálně rozřízněte na tři díly, všechny zlehka pokropte mlékem, spodní vždy pomažte středně silnou vrstvou ušlehané smetany ke šlehání smíchané se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem, zakryjte druhým dílem, opět namažte smetanovou směsí a navrch posaďte poslední díl. Seshora jej můžete pomocí mašlovačky opět potřít mlékem.
3
Korpusy sestavte na sebe – pomocí brček a papírového talířku.
4
Nakonec dort potřete bílkovým krémem. Získáte ho jednoduše: 120 ml vody nalijte do hrnce, přidejte cukr a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte asi 3 minuty. Z bílků ušlehejte ne úplně tuhý sníh a pak k němu postupně přidávejte svařený cukr i vanilkový cukr a vyšlehejte v tuhý sníh.
5
Udělejte modelovací hmotu. Sušené mléko nasypte spolu s moučkovým cukrem do mísy. Přidejte olej nebo med, mandlové aroma, promíchejte a po kapkách přidávejte vodu, důkladně promíchávejte, abyste získali pevnou modelovací hmotu. Buďte trpěliví a vody nepřilijte moc, aby byla hmota pevná. Z rozválené hmoty pak vyřízněte ptáčky a ozdobte jimi dort. Obrysy ptáčků najdete na www.albert.cz/svatebnidort. Stačí je vytisknout, vystřihnout, přiložit ke hmotě a ptáčky vyříznout.
1
Nejprve upečte jednotlivé korpusy. Největší (spodní) ve formě o průměru 30 cm, prostřední ve formě o průměru 24 cm a nejmenší ve formě o průměru 16 cm. Formy vždy nejprve vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Těsto na jednotlivé korpusy získáte vždy stejným postupem: nejprve vyšlehejte žloutky s vanilkovým cukrem do nadýchané světlejší hmoty, bílky vyšlehejte dotuha, pak je promíchejte s krupicovým cukrem a obě hmoty spojte. Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, přidejte k vaječnému základu a nakonec do něj vmíchejte i olej. Vzniklé těsto nalijte do formy a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Největší korpus asi 35 minut, prostřední 25 minut a nejmenší 20 minut.
2
Korpusy nechte zcela vychladnout, pak je horizontálně rozřízněte na tři díly, všechny zlehka pokropte mlékem, spodní vždy pomažte středně silnou vrstvou ušlehané smetany ke šlehání smíchané se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem, zakryjte druhým dílem, opět namažte smetanovou směsí a navrch posaďte poslední díl. Seshora jej můžete pomocí mašlovačky opět potřít mlékem.
3
Korpusy sestavte na sebe – pomocí brček a papírového talířku.
4
Nakonec dort potřete bílkovým krémem. Získáte ho jednoduše: 120 ml vody nalijte do hrnce, přidejte cukr a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte asi 3 minuty. Z bílků ušlehejte ne úplně tuhý sníh a pak k němu postupně přidávejte svařený cukr i vanilkový cukr a vyšlehejte v tuhý sníh.
5
Udělejte modelovací hmotu. Sušené mléko nasypte spolu s moučkovým cukrem do mísy. Přidejte olej nebo med, mandlové aroma, promíchejte a po kapkách přidávejte vodu, důkladně promíchávejte, abyste získali pevnou modelovací hmotu. Buďte trpěliví a vody nepřilijte moc, aby byla hmota pevná. Z rozválené hmoty pak vyřízněte ptáčky a ozdobte jimi dort. Obrysy ptáčků najdete na www.albert.cz/svatebnidort. Stačí je vytisknout, vystřihnout, přiložit ke hmotě a ptáčky vyříznout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 42 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 35 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 42 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 14 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.