1
Nejprve upečte jednotlivé korpusy. Největší (spodní) ve formě o průměru 30 cm, prostřední ve formě o průměru 24 cm a nejmenší ve formě o průměru 16 cm. Formy vždy nejprve vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Těsto na jednotlivé korpusy získáte vždy stejným postupem: nejprve vyšlehejte žloutky s vanilkovým cukrem do nadýchané světlejší hmoty, bílky vyšlehejte dotuha, pak je promíchejte s krupicovým cukrem a obě hmoty spojte. Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, přidejte k vaječnému základu a nakonec do něj vmíchejte i olej. Vzniklé těsto nalijte do formy a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Největší korpus asi 35 minut, prostřední 25 minut a nejmenší 20 minut.
2
Korpusy nechte zcela vychladnout, pak je horizontálně rozřízněte na tři díly, všechny zlehka pokropte mlékem, spodní vždy pomažte středně silnou vrstvou ušlehané smetany ke šlehání smíchané se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem, zakryjte druhým dílem, opět namažte smetanovou směsí a navrch posaďte poslední díl. Seshora jej můžete pomocí mašlovačky opět potřít mlékem.
3
Korpusy sestavte na sebe – pomocí brček a papírového talířku.
4
Nakonec dort potřete bílkovým krémem. Získáte ho jednoduše: 120 ml vody nalijte do hrnce, přidejte cukr a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte asi 3 minuty. Z bílků ušlehejte ne úplně tuhý sníh a pak k němu postupně přidávejte svařený cukr i vanilkový cukr a vyšlehejte v tuhý sníh.
5
Udělejte modelovací hmotu. Sušené mléko nasypte spolu s moučkovým cukrem do mísy. Přidejte olej nebo med, mandlové aroma, promíchejte a po kapkách přidávejte vodu, důkladně promíchávejte, abyste získali pevnou modelovací hmotu. Buďte trpěliví a vody nepřilijte moc, aby byla hmota pevná. Z rozválené hmoty pak vyřízněte ptáčky a ozdobte jimi dort. Obrysy ptáčků najdete na www.albert.cz/svatebnidort. Stačí je vytisknout, vystřihnout, přiložit ke hmotě a ptáčky vyříznout.
1
Nejprve upečte jednotlivé korpusy. Největší (spodní) ve formě o průměru 30 cm, prostřední ve formě o průměru 24 cm a nejmenší ve formě o průměru 16 cm. Formy vždy nejprve vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Těsto na jednotlivé korpusy získáte vždy stejným postupem: nejprve vyšlehejte žloutky s vanilkovým cukrem do nadýchané světlejší hmoty, bílky vyšlehejte dotuha, pak je promíchejte s krupicovým cukrem a obě hmoty spojte. Mouku smíchejte s kypřicím práškem do pečiva, přidejte k vaječnému základu a nakonec do něj vmíchejte i olej. Vzniklé těsto nalijte do formy a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Největší korpus asi 35 minut, prostřední 25 minut a nejmenší 20 minut.
2
Korpusy nechte zcela vychladnout, pak je horizontálně rozřízněte na tři díly, všechny zlehka pokropte mlékem, spodní vždy pomažte středně silnou vrstvou ušlehané smetany ke šlehání smíchané se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem, zakryjte druhým dílem, opět namažte smetanovou směsí a navrch posaďte poslední díl. Seshora jej můžete pomocí mašlovačky opět potřít mlékem.
3
Korpusy sestavte na sebe – pomocí brček a papírového talířku.
4
Nakonec dort potřete bílkovým krémem. Získáte ho jednoduše: 120 ml vody nalijte do hrnce, přidejte cukr a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte asi 3 minuty. Z bílků ušlehejte ne úplně tuhý sníh a pak k němu postupně přidávejte svařený cukr i vanilkový cukr a vyšlehejte v tuhý sníh.
5
Udělejte modelovací hmotu. Sušené mléko nasypte spolu s moučkovým cukrem do mísy. Přidejte olej nebo med, mandlové aroma, promíchejte a po kapkách přidávejte vodu, důkladně promíchávejte, abyste získali pevnou modelovací hmotu. Buďte trpěliví a vody nepřilijte moc, aby byla hmota pevná. Z rozválené hmoty pak vyřízněte ptáčky a ozdobte jimi dort. Obrysy ptáčků najdete na www.albert.cz/svatebnidort. Stačí je vytisknout, vystřihnout, přiložit ke hmotě a ptáčky vyříznout.