Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySnadný boršč
Albert logoAlbert logo
  • Snadný boršč

Snadný boršč

Snadný boršč
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Bezlepkové
Polévka

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Vepřová kýta 150 g
  • Hovězí polévková směs 150 g
  • Kuřecí prsní řízky 150 g
  • Červená řepa 3 ks
  • Rajče 5 ks
  • Mrkev 3 ks
  • Zelí bílé 500 g
  • Sůl 1 člž
  • Cibule 3 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Nové koření 7 ks
  • Pepř celý 7 ks
  • Kvasný ocet 2 plž
  • Zakysaná smetana 150 g
  • Pepř
  • Vepřová kýta 150 g
  • Hovězí polévková směs 150 g
  • Kuřecí prsní řízky 150 g
  • Červená řepa 3 ks
  • Rajče 5 ks
  • Mrkev 3 ks
  • Zelí bílé 500 g
  • Sůl 1 člž
  • Cibule 3 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Nové koření 7 ks
  • Pepř celý 7 ks
  • Kvasný ocet 2 plž
  • Zakysaná smetana 150 g
  • Pepř

Příprava

1
Vložte 500 g hovězího předního a 500 g vepřových žeber do hrnce a zalijte 3 litry vody, přidejte 1 celou cibuli, 2 stroužky česneku, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a 5 kuliček pepře.
2
Nakrájejte 50 g špeku nebo slaniny na kostky a na pánvi je hezky vyškvařte. Přidejte 25 g másla, na kostky nakrájené 4 brambory a na kolečka nakrájené 2 mrkve. Přilijte trochu vývaru z ještě neuvařeného masa a duste tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
3
Uvařené maso vyndejte z vývaru, nechte vychladnout a nakrájejte libové části na kostky. Vývar přeceďte, abyste odstranili nečistoty z vývaru.
4
Do většího hrnce vložte nakrájené maso, uvařenou zeleninu, 1 na kostky nakrájenou červenou řepu, 150 g červených fazolí z plechovky, na nudličky nakrájenou čtvrtku červeného zelí, přelijte vývarem a nechte vařit dalších 15 minut. Servírujte do misek se zakysanou smetanou. Ať vám chutná.
1
Vložte 500 g hovězího předního a 500 g vepřových žeber do hrnce a zalijte 3 litry vody, přidejte 1 celou cibuli, 2 stroužky česneku, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a 5 kuliček pepře.
2
Nakrájejte 50 g špeku nebo slaniny na kostky a na pánvi je hezky vyškvařte. Přidejte 25 g másla, na kostky nakrájené 4 brambory a na kolečka nakrájené 2 mrkve. Přilijte trochu vývaru z ještě neuvařeného masa a duste tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
3
Uvařené maso vyndejte z vývaru, nechte vychladnout a nakrájejte libové části na kostky. Vývar přeceďte, abyste odstranili nečistoty z vývaru.
4
Do většího hrnce vložte nakrájené maso, uvařenou zeleninu, 1 na kostky nakrájenou červenou řepu, 150 g červených fazolí z plechovky, na nudličky nakrájenou čtvrtku červeného zelí, přelijte vývarem a nechte vařit dalších 15 minut. Servírujte do misek se zakysanou smetanou. Ať vám chutná.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.