Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySmetanově jemné kuře na paprice
Albert logoAlbert logo
  • Smetanově jemné kuře na paprice

Smetanově jemné kuře na paprice

Kuřátko na paprice je delikatesa české kuchyně. Rozplývá se na jazyku a potěší celou rodinu.
Smetanově jemné kuře na paprice
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule 1 ks
  • Nové koření 3 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Tymián sušený
  • Pepř
  • Kuře celé 1 ks
  • Sůl
  • Vývar kuřecí 500 ml
  • Mouka hladká 2 plž
  • Paprika mletá sladká
  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Rýže 600 g
  • Máslo 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Nové koření 3 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Tymián sušený
  • Pepř
  • Kuře celé 1 ks
  • Sůl
  • Vývar kuřecí 500 ml
  • Mouka hladká 2 plž
  • Paprika mletá sladká
  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Rýže 600 g
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
Do hrnce dejte rozehřát 2 lžíce másla spolu s 1 nadrobno nakrájenou cibulí, 3 kuličkami nového koření, 1 bobkovým listem a špetkou tymiánu. Nechte opékat na mírném plameni a mezitím si připravte kuře.
2
Kuře omyjte, osušte a naporcujte na čtvrtky. Všechny části důkladně ze všech stran osolte, opepřete a posypte sladkou paprikou. Vložte maso do cibulového základu v hrnci, lehce podlijte přibližně 100 ml kuřecího vývaru. Dejte do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte 60–90 minut. V průběhu pečení můžete podlít ještě vývarem, maso polévejte výpekem.
3
Pekáč vytáhněte z trouby a maso dejte stranou. V misce rozmíchejte metličkou 2 lžíce hladké mouky v 200 ml smetany a vlijte do pekáčku. Zahřívejte na mírném plameni a přilévejte vývar, dokud nevznikne žádoucí konzistence omáčky. Přibližně po 15 minutách vložte do pekáče zpět maso a prohřejte v omáčce.
4
Kuře na paprice servírujte nejlépe s rýží. Dejte na talíř kopeček rýže, vedle položte krásný kousek kuřete a přelijte voňavou omáčkou. Přejeme dobrou chuť.
1
Do hrnce dejte rozehřát 2 lžíce másla spolu s 1 nadrobno nakrájenou cibulí, 3 kuličkami nového koření, 1 bobkovým listem a špetkou tymiánu. Nechte opékat na mírném plameni a mezitím si připravte kuře.
2
Kuře omyjte, osušte a naporcujte na čtvrtky. Všechny části důkladně ze všech stran osolte, opepřete a posypte sladkou paprikou. Vložte maso do cibulového základu v hrnci, lehce podlijte přibližně 100 ml kuřecího vývaru. Dejte do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte 60–90 minut. V průběhu pečení můžete podlít ještě vývarem, maso polévejte výpekem.
3
Pekáč vytáhněte z trouby a maso dejte stranou. V misce rozmíchejte metličkou 2 lžíce hladké mouky v 200 ml smetany a vlijte do pekáčku. Zahřívejte na mírném plameni a přilévejte vývar, dokud nevznikne žádoucí konzistence omáčky. Přibližně po 15 minutách vložte do pekáče zpět maso a prohřejte v omáčce.
4
Kuře na paprice servírujte nejlépe s rýží. Dejte na talíř kopeček rýže, vedle položte krásný kousek kuřete a přelijte voňavou omáčkou. Přejeme dobrou chuť.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o rýži měli vědět
    Rýže patří mezi dobře stravitelné potraviny. Při výběru bychom se měli zaměřit na hnědou rýži, která má na rozdíl od bílé rýže zachovaný nejvyšší obsah vitaminů, minerálů a stopových prvků. Je přirozeně bezlepková, proto je vhodná i pro celiaky.
  • Jak udělat sametově jemné kuře na paprice zdravější
    Pokud chcete recept bezlepkový, tak hladkou mouku nahraďte bramborovým nebo kukuřičným škrobem. Smetanu ke šlehání můžete nahradit zakysanou smetanou.
  • Další inspirace jak připravit kuře
    Pokud hledáte další inspiraci na recepty s kuřecího masa, máme pro vás několik skvělých receptů. Začněte s Nakládaným kuřetem, které je plné chutí a skvěle se hodí na grilování. Dalším skvělým receptem je Šťavnaté pečené královské kuře, které je ideální pro rodinné obědy.

    Pro milovníky asijské kuchyně zkuste Kuře na čínský způsob s česnekem, které je plné exotických chutí. Pokud máte rádi indickou kuchyni, určitě oceníte Tandoori kuře, které je pikantní a aromatické.

    A nakonec, pro něco opravdu speciálního, zkuste Kuře na rajčatech, které je šťavnaté a plné chutí.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.