1
Na bešamelový základ nechte v hrnci rozpustit 5 g másla, přidejte 25 g hladké mouky a chvíli promíchávejte na mírném plameni.
2
Postupně přilévejte 200 ml mléka a stále míchejte. Osolte, opepřete a nastrouhejte trochu muškátového oříšku. Pozor, je velmi aromatický. Stačí opravdu troška.
3
Omáčku pozvolna vařte a vlijte 100 ml smetany a 2 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu.
4
Odstavte a vhoďte malý kousek másla na zjemnění. Nejlépe vám bude omáčka chutnat s uzeným masem a houskovým knedlíkem. Snad vám udělal náš recept radost.
1
Na bešamelový základ nechte v hrnci rozpustit 5 g másla, přidejte 25 g hladké mouky a chvíli promíchávejte na mírném plameni.
2
Postupně přilévejte 200 ml mléka a stále míchejte. Osolte, opepřete a nastrouhejte trochu muškátového oříšku. Pozor, je velmi aromatický. Stačí opravdu troška.
3
Omáčku pozvolna vařte a vlijte 100 ml smetany a 2 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu.
4
Odstavte a vhoďte malý kousek másla na zjemnění. Nejlépe vám bude omáčka chutnat s uzeným masem a houskovým knedlíkem. Snad vám udělal náš recept radost.