1
Metličkou rozmíchejte 4 lžíce mouky ve 100 ml veganské smetany. Tempeh obalte v moučné směsi a poté ve strouhance. V pánvi rozehřejte 30 ml olivového oleje a smažte z obou stran dozlatova. Dejte do trouby vyhřáté na 70 °C, aby tempeh zůstal teplý.
2
V pánvi rozehřejte 30 ml oleje a oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli opečte dosklovata. Přidejte oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev a 2 nadrobno nakrájené papriky. Restujte 5 minut, přisypte lžíci sladké papriky a restujte další minutu. Přidejte na kostičky pokrájenou cuketu, zalijte 350 ml vody a pomalu vařte 10 minut.
3
Vše rozmixujte, přidejte 150 ml veganské smetany a dochuťte solí a pepřem.
4
Omáčku servírujte s rýží připravenou podle návodu na obalu a pokrájeným smaženým tempehem. Ozdobte nadrobno pokrájenou jarní cibulkou, špetkou chilli vloček a můžete dozdobit sezamovým semínkem.
1
Metličkou rozmíchejte 4 lžíce mouky ve 100 ml veganské smetany. Tempeh obalte v moučné směsi a poté ve strouhance. V pánvi rozehřejte 30 ml olivového oleje a smažte z obou stran dozlatova. Dejte do trouby vyhřáté na 70 °C, aby tempeh zůstal teplý.
2
V pánvi rozehřejte 30 ml oleje a oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli opečte dosklovata. Přidejte oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev a 2 nadrobno nakrájené papriky. Restujte 5 minut, přisypte lžíci sladké papriky a restujte další minutu. Přidejte na kostičky pokrájenou cuketu, zalijte 350 ml vody a pomalu vařte 10 minut.
3
Vše rozmixujte, přidejte 150 ml veganské smetany a dochuťte solí a pepřem.
4
Omáčku servírujte s rýží připravenou podle návodu na obalu a pokrájeným smaženým tempehem. Ozdobte nadrobno pokrájenou jarní cibulkou, špetkou chilli vloček a můžete dozdobit sezamovým semínkem.