1
Rýži vložte do hrnce a důkladně propláchněte. Vlijte vodu tak, aby hladina nad rýží dosahovala k prvnímu kloubu vašeho prostředníčku.
2
Přisolte a vařte na maximum, dokud se neodpaří skoro všechna voda. Stáhněte plamen téměř na minimum, přiklopte a nechte 10 minut dojít. Nakonec rýži vyklopte na větší talíř nebo tác, rozprostřete a nechte vychladnout.
3
Koření promíchejte a dvěma lžícemi posypte krevety. Vejce prošlehejte s jednou lžící koření a také dejte stranou. Mrkev nastrouhejte nahrubo.
4
V hluboké pánvi rozpalte olej a orestujte krevety. Vyjměte je a ve výpeku připravte vejce podobně jako „míchaná“.
5
Odložte, vsypte zeleninu, posypte jednou lžící koření a zhruba po pěti minutách opékání přidejte rýži.
6
Smíchejte všechny suroviny na omáčku (česnek prolisujte). Dokořeňte, zalijte omáčkou, vmíchejte vejce, krevety a podávejte.
1
Rýži vložte do hrnce a důkladně propláchněte. Vlijte vodu tak, aby hladina nad rýží dosahovala k prvnímu kloubu vašeho prostředníčku.
2
Přisolte a vařte na maximum, dokud se neodpaří skoro všechna voda. Stáhněte plamen téměř na minimum, přiklopte a nechte 10 minut dojít. Nakonec rýži vyklopte na větší talíř nebo tác, rozprostřete a nechte vychladnout.
3
Koření promíchejte a dvěma lžícemi posypte krevety. Vejce prošlehejte s jednou lžící koření a také dejte stranou. Mrkev nastrouhejte nahrubo.
4
V hluboké pánvi rozpalte olej a orestujte krevety. Vyjměte je a ve výpeku připravte vejce podobně jako „míchaná“.
5
Odložte, vsypte zeleninu, posypte jednou lžící koření a zhruba po pěti minutách opékání přidejte rýži.
6
Smíchejte všechny suroviny na omáčku (česnek prolisujte). Dokořeňte, zalijte omáčkou, vmíchejte vejce, krevety a podávejte.