1
Stehna rozkrojte na horní a dolní část, z křidýlek odstraňte špičky. Kuřecí díly vložte do velkého hrnce s těžkým dnem, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, přidejte česnek, tymián a 1 lžičku soli. Vařte asi 10–15 minut, až bude kuře uvařené. Stáhněte z ohně a nechte asi ½ hodiny chladnout ve vývaru.
2
Mezitím v malé misce smíchejte majonézu s paprikovou pastou harissa a důkladně prošlehejte. Uložte do ledničky.
3
V jiné misce smíchejte mouku se lžičkou soli a veškerým kořením. Vyjměte kuře z vývaru. Podmáslí nalijte do misky a postupně v něm namáčejte kuřecí díly.
4
Potom je obalte v kořeněné mouce. V hlubší pánvi rozehřejte olej a postupně do něj vkládejte kuřecí kousky a smažte je ze všech stran dozlatova. Osmažené kuře odkládejte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
5
Na zelný salát smíchejte v míse zelí, pažitku, jarní cibulku a kopr.
6
Prošlehejte citronovou šťávu, vinný ocet, hořčici a olej. Osolte a zálivku promíchejte se zeleninou a bylinkami. Ke kuřeti podávejte zelný salát a vychlazenou harissovou majonézu.
1
Stehna rozkrojte na horní a dolní část, z křidýlek odstraňte špičky. Kuřecí díly vložte do velkého hrnce s těžkým dnem, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, přidejte česnek, tymián a 1 lžičku soli. Vařte asi 10–15 minut, až bude kuře uvařené. Stáhněte z ohně a nechte asi ½ hodiny chladnout ve vývaru.
2
Mezitím v malé misce smíchejte majonézu s paprikovou pastou harissa a důkladně prošlehejte. Uložte do ledničky.
3
V jiné misce smíchejte mouku se lžičkou soli a veškerým kořením. Vyjměte kuře z vývaru. Podmáslí nalijte do misky a postupně v něm namáčejte kuřecí díly.
4
Potom je obalte v kořeněné mouce. V hlubší pánvi rozehřejte olej a postupně do něj vkládejte kuřecí kousky a smažte je ze všech stran dozlatova. Osmažené kuře odkládejte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
5
Na zelný salát smíchejte v míse zelí, pažitku, jarní cibulku a kopr.
6
Prošlehejte citronovou šťávu, vinný ocet, hořčici a olej. Osolte a zálivku promíchejte se zeleninou a bylinkami. Ke kuřeti podávejte zelný salát a vychlazenou harissovou majonézu.