Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySlovenská štědrovečerní kapustnica
Albert logoAlbert logo
  • Slovenská štědrovečerní kapustnica

Slovenská štědrovečerní kapustnica

Slovenská štědrovečerní kapustnica
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Bezlepkové
Vánoce
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vepřová plec 500 g
  • Cibule 2 ks
  • Sádlo 1 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Brambory 2 ks
  • Švestky sušené 1 hrs.
  • Houby sušené 1 hrs.
  • Nové koření 3 ks
  • Pepř celý 1 člž
  • Bobkový list 2 ks
  • Zelí kysané 500 g
  • Vánoční šunka 250 g
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Klobása 1 ks
  • Máslo 1 plž
  • Vepřová plec 500 g
  • Cibule 2 ks
  • Sádlo 1 plž
  • Česnek 4 strouž.
  • Brambory 2 ks
  • Švestky sušené 1 hrs.
  • Houby sušené 1 hrs.
  • Nové koření 3 ks
  • Pepř celý 1 člž
  • Bobkový list 2 ks
  • Zelí kysané 500 g
  • Vánoční šunka 250 g
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Nejprve si připravte vývar. Vepřové maso opláchněte, dejte do hrnce a zalijte studenou vodou, aby bylo úplně ponořené. Přiveďte k varu, poté stáhněte teplotu a vařte pod pokličkou do změknutí. Trvá to zhruba hodinu a půl. Uvařené maso vyjměte, oberte a nechte zatím stranou. Hotový vývar přeceďte.
2
Cibuli nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na rozehřátém sádle. Přidejte nakrájený česnek a ještě pár minut opékejte. Zalijte připraveným vývarem, přidejte brambory nakrájené na kostičky, sušené houby, švestky a všechno koření. Vařte 10 minut, až brambory trochu změknou. Potom přidejte scezené kysané zelí a vařte dalších 20 minut. Klobásu nakrájejte na kolečka, šunku na kostičky a přidejte ji do polévky. Stejně tak kousky vepřového masa z vývaru.
3
Máslo rozpusťte v rendlíku a krátce na něm opečte papriku. Jen aby se rozvoněla a stále si zachovala intenzivní červenou barvu, která potom nádherně obarví polévku. Potom vlijte papriku i s máslem do polévky.
4
Uvařenou polévku dochuťte solí a pepřem. Uleželá do druhého dne chutná samozřejmě nejlépe.
1
Nejprve si připravte vývar. Vepřové maso opláchněte, dejte do hrnce a zalijte studenou vodou, aby bylo úplně ponořené. Přiveďte k varu, poté stáhněte teplotu a vařte pod pokličkou do změknutí. Trvá to zhruba hodinu a půl. Uvařené maso vyjměte, oberte a nechte zatím stranou. Hotový vývar přeceďte.
2
Cibuli nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na rozehřátém sádle. Přidejte nakrájený česnek a ještě pár minut opékejte. Zalijte připraveným vývarem, přidejte brambory nakrájené na kostičky, sušené houby, švestky a všechno koření. Vařte 10 minut, až brambory trochu změknou. Potom přidejte scezené kysané zelí a vařte dalších 20 minut. Klobásu nakrájejte na kolečka, šunku na kostičky a přidejte ji do polévky. Stejně tak kousky vepřového masa z vývaru.
3
Máslo rozpusťte v rendlíku a krátce na něm opečte papriku. Jen aby se rozvoněla a stále si zachovala intenzivní červenou barvu, která potom nádherně obarví polévku. Potom vlijte papriku i s máslem do polévky.
4
Uvařenou polévku dochuťte solí a pepřem. Uleželá do druhého dne chutná samozřejmě nejlépe.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 21 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 49 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.