1
Předehřejte troubu na 160°C.
2
Máslo, 140 g cukru a vanilkový cukr vyšlehejte do nadýchaného krému. Postupně zašlehejte vejce a mouku prosetou s kypřicím práškem. Podle potřeby nařeďte mlékem.
3
Těsto rozdělte do 12 formiček na muffiny vyložených papírovými košíčky. Pečte 18–20 minut. Upečené muffiny nechte vychladnout na mřížce, teplotu v troubě zvyšte na 220 °C.
4
Mezitím prošlehejte v ohnivzdorné misce bílky se 120 g cukru. Jakmile zpění, postavte misku na hrnec s vroucí vodou, tak aby se dno misky nedotýkalo hladiny, a vyšlehejte pevný sníh.
5
Hotový krém naneste na muffiny a vytvarujte ho do špiček. Z bonbonů udělejte zobáček, hřebínek, z rozpůleného bonbonu očičko. Ozdobené dortíčky dejte na chvilku do trouby, aby špičky krému zezlátly.
1
Předehřejte troubu na 160°C.
2
Máslo, 140 g cukru a vanilkový cukr vyšlehejte do nadýchaného krému. Postupně zašlehejte vejce a mouku prosetou s kypřicím práškem. Podle potřeby nařeďte mlékem.
3
Těsto rozdělte do 12 formiček na muffiny vyložených papírovými košíčky. Pečte 18–20 minut. Upečené muffiny nechte vychladnout na mřížce, teplotu v troubě zvyšte na 220 °C.
4
Mezitím prošlehejte v ohnivzdorné misce bílky se 120 g cukru. Jakmile zpění, postavte misku na hrnec s vroucí vodou, tak aby se dno misky nedotýkalo hladiny, a vyšlehejte pevný sníh.
5
Hotový krém naneste na muffiny a vytvarujte ho do špiček. Z bonbonů udělejte zobáček, hřebínek, z rozpůleného bonbonu očičko. Ozdobené dortíčky dejte na chvilku do trouby, aby špičky krému zezlátly.