1
Husu omyjte a osušte papírovou utěrkou. Konce křídel a přebytečnou kůži odřízněte. Husu pořádně nasolte zvenčí i zevnitř. Dejte ji do hlubokého pekáče, konce stehen svažte k sobě potravinářským provázkem a pečte v troubě 60 minut na 140 °C. Husu polévejte postupně vypékaným sádlem. Pak zvyšte teplotu na 160 °C a pečte dalších 60 minut a vždy po 15 minutách přelévejte sádlem. Přebytečné sádlo naběračkou z pekáče odeberte. Do pekáče přidejte rozpůlený česnek, na poloviny rozkrojená 2 jablka a půlkolečka z pomeranče. Teplotu zvyšte na 180 °C a dále pečte.
2
Do pánve nasypte 100 g cukru a nechte rozpustit na karamel. Karamel stáhněte z plotny, opatrně přilijte 4 lžíce sójové omáčky a přidejte lžičku mleté papriky. Stěrkou promíchejte dohladka. Směsí potírejte husu každých 15 minut a dopékejte při 180 °C poslední hodinu.
3
Husu po upečení vyjměte z trouby na chladicí mřížku. Vypečené sádlo opatrně slijte do omáčníku. Provázkem svažte 2 bobkové listy, 2 snítky tymiánu a 2 snítky rozmarýnu. Bylinky vložte mezi svázaná pečená stehna na ozdobu.
4
Husu přendejte na servírovací talíř a dozdobte ji kolem pečenou přílohou z česneku, jablek a pomerančů. Slavnostní pečínku můžete podávat s bramborovými knedlíky nebo lokšemi.
1
Husu omyjte a osušte papírovou utěrkou. Konce křídel a přebytečnou kůži odřízněte. Husu pořádně nasolte zvenčí i zevnitř. Dejte ji do hlubokého pekáče, konce stehen svažte k sobě potravinářským provázkem a pečte v troubě 60 minut na 140 °C. Husu polévejte postupně vypékaným sádlem. Pak zvyšte teplotu na 160 °C a pečte dalších 60 minut a vždy po 15 minutách přelévejte sádlem. Přebytečné sádlo naběračkou z pekáče odeberte. Do pekáče přidejte rozpůlený česnek, na poloviny rozkrojená 2 jablka a půlkolečka z pomeranče. Teplotu zvyšte na 180 °C a dále pečte.
2
Do pánve nasypte 100 g cukru a nechte rozpustit na karamel. Karamel stáhněte z plotny, opatrně přilijte 4 lžíce sójové omáčky a přidejte lžičku mleté papriky. Stěrkou promíchejte dohladka. Směsí potírejte husu každých 15 minut a dopékejte při 180 °C poslední hodinu.
3
Husu po upečení vyjměte z trouby na chladicí mřížku. Vypečené sádlo opatrně slijte do omáčníku. Provázkem svažte 2 bobkové listy, 2 snítky tymiánu a 2 snítky rozmarýnu. Bylinky vložte mezi svázaná pečená stehna na ozdobu.
4
Husu přendejte na servírovací talíř a dozdobte ji kolem pečenou přílohou z česneku, jablek a pomerančů. Slavnostní pečínku můžete podávat s bramborovými knedlíky nebo lokšemi.