1
Drůbky, kachní stehno a rozpůlenou cibuli vložte do hrnce. Zalijte dvěma litry vody, přihoďte pepř i nové koření, osolte a přiveďte k varu. Poté stáhněte teplotu a vařte na mírném ohni 60 minut. Tmavou pěnu, která se začne tvořit na hladině, sbírejte lžící.
2
Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu a vařte ještě 30 minut. Uvařenou zeleninu opatrně vyjměte a zbytek polévky přeceďte. Kachní stehno oberte a nechte si pouze lepší kousky masa. Zeleninu nakrájejte a spolu s masem zatím dejte stranou. Vývar nechte zchladnout.
3
V hrnci rozpusťte máslo, poprašte hladkou moukou a připravte si jíšku. Zalijte vývarem a pečlivě rozmíchejte. Vařte 20 minut a občas zamíchejte.
4
Cibulku nakrájejte najemno a orestujte na másle. Drůbeží játra rozmixujte dohladka, přidejte opečenou cibulku, nasekaný česnek, majoránku a vejce. Vmíchejte mouku se strouhankou a nechte chvilku odstát. Pokud bude potřeba, trochu strouhanky přidejte. Osolte a opepřete.
5
Vytvarujte knedlíčky a zavařte je v polévce, stačí pět minut. Spolu s knedlíčky přidejte do polévky hrášek a kousky květáku. Poté stáhněte z plotýnky a vmíchejte žloutek ušlehaný se smetanou.
6
Těstoviny uvařte podle návodu a přidejte do polévky, stejně tak nakrájenou vařenou zeleninu a obrané maso. Dochuťte polévku podle potřeby solí a pepřem a posypte nakrájenou petrželkou.
1
Drůbky, kachní stehno a rozpůlenou cibuli vložte do hrnce. Zalijte dvěma litry vody, přihoďte pepř i nové koření, osolte a přiveďte k varu. Poté stáhněte teplotu a vařte na mírném ohni 60 minut. Tmavou pěnu, která se začne tvořit na hladině, sbírejte lžící.
2
Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu a vařte ještě 30 minut. Uvařenou zeleninu opatrně vyjměte a zbytek polévky přeceďte. Kachní stehno oberte a nechte si pouze lepší kousky masa. Zeleninu nakrájejte a spolu s masem zatím dejte stranou. Vývar nechte zchladnout.
3
V hrnci rozpusťte máslo, poprašte hladkou moukou a připravte si jíšku. Zalijte vývarem a pečlivě rozmíchejte. Vařte 20 minut a občas zamíchejte.
4
Cibulku nakrájejte najemno a orestujte na másle. Drůbeží játra rozmixujte dohladka, přidejte opečenou cibulku, nasekaný česnek, majoránku a vejce. Vmíchejte mouku se strouhankou a nechte chvilku odstát. Pokud bude potřeba, trochu strouhanky přidejte. Osolte a opepřete.
5
Vytvarujte knedlíčky a zavařte je v polévce, stačí pět minut. Spolu s knedlíčky přidejte do polévky hrášek a kousky květáku. Poté stáhněte z plotýnky a vmíchejte žloutek ušlehaný se smetanou.
6
Těstoviny uvařte podle návodu a přidejte do polévky, stejně tak nakrájenou vařenou zeleninu a obrané maso. Dochuťte polévku podle potřeby solí a pepřem a posypte nakrájenou petrželkou.